Sport

Gulyás Michelle: Úgy voltam vele, ha megkaptam a lehetőséget, mindent ki fogok hozni belőle, sikerült!

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Gulyás Michelle nyerte a női öttusázók versailles-i kastélyparkban rendezett döntőjét, miután a kombinált számban a 13 másodperces hátrányát ledolgozva, magabiztosan zárta le a versenyt.

A magyar versenyző 13 másodperces hátrányból, a második helyről várta az utolsó, kombinált számot. A négy lövészettel megszakított 5×600 méteres futásban pedig elképesztő teljesítményt nyújtott, már az első lövései után élre állt, onnan pedig egy pillanatra sem engedte vissza ellenfelét.

„Tudtam, mentálisan nagyon erősnek kell lennem, hogy semmi se tudjon kizökkenteni. A selejtezőkből már tudtam, mennyivel nehezebb a technikai számokban teljesíteni úgy, hogy ekkora közönség van, úgyhogy a feladatomra kellett figyelnem. Én se lőttem jól magamhoz képest, de ez most nem számított.

Nagyon sok rossz dolog ért az olimpia előtt és az hogy így sikerült, az fantasztikus. Köszönöm minden edzőmnek, barátomnak és családtagomnak, az fantasztikus, hogy velük együtt élhettem ezt meg

– értékelt Gulyás az M4 Sportnak.

Júniusban az öttusa-világbajnokságon egyéniben Guzi Blanka ezüst-, Erdős Rita bronzérmet szerzett, Gulyás Michelle pedig mindössze a 18. helyen zárt, ezzel nagy nehézségeket okozott a szövetségnek. Az olimpiára ugyanis két versenyző mehetett csak és papíron mindhárman jogosultak lehettek a részvételre. Végül az elnökségnek kellett döntenie, ma már pedig tudjuk, Gulyást és a negyedik helyen záró Guzit küldték Párizsba.

„Ha nagyon mélyre kerülök, akkor nagyon fel tudom építeni magamat, ezt többször bebizonyítottam magamnak. Ehhez az kellett, hogy olyan emberek vegyenek körül, akik támogatnak. Nélkülük nem ment volna. Magamnak is hálás vagyok, hogy egy pillanatra se kételkedtem magamban, hanem úgy voltam vele, hogy ha megkaptam ezt a lehetőséget, akkor maximálisan mindent ki fogok hozni belőle. Úgy látom, sikerült” – mondta felszabadultan a friss olimpiai bajnok.

Arra a kérdésre, hogy nyomozói tanulmányait követően munkába áll-e ezen a területen is, csak nevetve annyit felelt viccesen, hogy az titok.

Kapcsolódó
Olimpiai bajnok az öttusázó Gulyás Michelle
Gulyás Michelle nyerte a női öttusázók versailles-i kastélyparkban rendezett döntőjét, miután a kombinált számban előtti 13 másodperces hátrányát ledolgozva, magabiztosan zárta le a versenyt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik