Nagyvilág

Mechanikai problémák miatt nem engedték leszállni Trump repülőgépét, késett a kampánygyűléséről

MTI
MTI

Donald Trump repülőgépe pénteken nem a célállomáson, hanem a montanai Billingsbe landolt. A CBS News szerint a gépet valamilyen „mechanikai probléma” miatt terelték el.

Trump péntek este a montanai Bozemanban tartott nagygyűlést, de a helyi reptéren nem szállhatott le a magángépe. Bozeman nagyjából 250 kilométerre van Billingstől. A repülőtér tájékoztatása szerint a gép végül probléma nélkül szállt le, Trump pedig egy másik magánrepülőgéppel indult tovább Bozeman felé. A mechanikai probléma részleteiről nem adtak tájékoztatást.

A kampánygyűlése a tervek szerint Bozemanban helyi idő szerint 20 órakor kezdődött volna, támogatói pedig már órákkal a tervezett kezdés előtt felsorakoztak, a volt elnök azonban csak este 23 30-kor lépett színpadra.

Trumpnak ez az első nagygyűlése a héten, míg ellenfelei, Kamala Harris alelnök és Tim Walz kormányzó kulcsfontosságú csatatér-államokat jártak be.

Montanát bejáratott republikánus államnak tartják, ahol Bill Clinton óta egyetlen demokrata sem tudott nyerni az elnökválasztási versenyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik