Sport

A kazahokat már legyőzték a Merész-lányok

Két vereség után harmadik meccsén nyerni tudott a magyar női vízilabda-válogatott az oroszországi Kirisiben zajló nemzetközi tornán.

A Kirisi Kupáért kiírt és szombaton záruló hatcsapatos torna harmadik napján javítottak addigi mérlegükön Drávucz Ritáék, méghozzá elvárható módon a mezőny egyetlen olyan csapatával szemben, amely nem tartozik a szűkebb sportági elithez, bár a nyitónap nagy meglepetését éppen a kazahok okozták az Európa-bajnoki ezüstérmes görögökkel játszott döntetlennel.

A csütörtöki mérkőzésen azonban egyértelműen kiderült, hogy a magyaroké a jobb csapat, Merész András együttese hat góllal diadalmaskodott. “Számunkra nagyon fontos volt ez a meccs – nyilatkozta a torna honlapján Merész András. – A júliusi, sanghaji világbajnokságon ugyanis nemcsak egy csoportban vagyunk a kazahokkal, hanem éppen velük játsszuk vb-négyesünk nyitómérkőzését. Ezért aztán különösen hasznos volt a mai erőpróba.”

Pénteken (13:30 ó) az ausztrál csapattal találkozik a magyar válogatott, amely kedden 18-14-re az oroszoktól, szerdán 10-8-ra az amerikaiaktól kapott ki.

Eredmény – Női vízilabda válogatott mérkőzés
Magyarország-Kazahsztán 16-10 (5-3, 4-2, 1-3, 6-2)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik