Belföld

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak, de Dézsiék erről nem mondanak semmit az új polgármesternek

FACEBOOK
FACEBOOK

Pintér Bence, Győr új polgármestere hiába érdeklődött, elődje nem tájékoztatta az adósság részleteiről – írta a Hvg.hu.

Lázár János építési és közlekedési miniszter szerint több város, köztük Győr is nagy összeggel tartozik a Volánbusz Zrt-nek. Ezekben a városokban az állami cég végzi a személyszállítást, az önkormányzatok azonban nem fizették ki a szolgáltatás ellenértékét.

Győrnek az elmúlt években 650 millió forintos tartozása gyűlt össze.

Pintér Bence, korábbi újságíró, aki a civilek és az LMP-Momentum színeiben nyerte az önkormányzati választást Győrben, most azt szeretné megtudni, hogy októberi hivatalba lépésekor milyen adósságok várják majd, ezért augusztus 1-jén Dézsi Csaba Andráshoz fordult, majd az alpolgármestert, Szeles Szabolcsot is megkereste, ám ők állítása szerint válaszra sem méltatták.

Pintér a Facebook-oldalán azt írta:

  • Kérte, részletesen tájékoztassák a Volánnal fennálló elszámolási vita ügyében, mely 650 millió forintot ölel fel a 2021-es és 2022-es időszakból.
  • Kérte, hogy küldjék meg neki a városának a Volánnal kötött szerződéseit teljes terjedelmükben.
  • Valamint a Volán által kiállított, de vitatott elszámolásokat, mert más városok példáit is látva elképzelhető hogy a város joggal vitatja a Volán által kiszámlázott többletköltségeket.
  • Mivel Szeles Szabolcs utalt arra, hogy város már perben áll a Volánnal a vitatott költségek miatt, kérte, hogy továbbítsanak számomra egy összefoglalót arról, hol tart jelenleg a peres eljárás, ki képviseli az ügyben a várost és mekkora ügyvédi díjjal számolnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik