Belföld

Megtagadta a vallomást az óbudai droglabort működtető férfi

police.hu
police.hu

Jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt állítja bíróság elé a Fővárosi Főügyészség azt a férfit, aki droglabort működtetett korábban Óbudán.

Gasz Péter, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy nem tett érdemi vallomást a bűncselekménnyel vádolt férfi.

A vádirat szerint a 31 éves férfi 2022 júniusától kereskedett drogokkal Budapesten. Ennek érdekében a kábítószerek előállításához szükséges eszközöket is tartott egy óbudai bérelt lakásban.

Az elfogásakor 300 darab MDMA tartalmú tablettát, közel 20 gramm kokaint, 500 gramm amfetamin port foglaltak le a lakásában. Ezek mellett többek közt kábítószer előállításához, méréséhez, adagolásához, fogyasztásához szükséges anyagokat és eszközöket is találtak a rendőrök.

Az ügyészség fegyházbüntetést, pénzbüntetést és 3 milliós vagyonelkobzást kért a bűnügyi felügyeletben lévő férfire. A terhelt  5-20 évig terjedő, illetve életfogytig tartó fegyházbüntetést kaphat bizonyítottság esetén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik