Élet-Stílus

Harry herceg és Meghan Markle interjúja: a hercegné elmondta, miért „hajlandó vállalni a pofonokat”

Bryan Bedder / Getty Images for Project Healthy Minds
Bryan Bedder / Getty Images for Project Healthy Minds
Az online bántalmazás elleni küzdelemmel kapcsolatos törekvéseikről beszéltek a sussexiek.

Vasárnap adásba került Harry herceg és felesége, Meghan Markle közös interjúja, az első azóta, hogy 2021 márciusában leültek Oprah Winfrey-vel beszélgetni, és lényegében kiteregették a királyi szennyest. A mostani interjú témája a gyerekeket fenyegető online veszélyek voltak, ezzel kapcsolatban a házaspár saját szülői tapasztalataikat is megosztották a CBS Sunday Morning című műsorában, írta meg a BBC.

A hercegné azt mondta, mint minden szülőnek, nekik is az a legfőbb vágyuk, hogy megóvják gyerekeiket, az ötéves Archie-t és 3 éves lányukat, Lilibetet. Férje hozzátette, hogy „az egyik legijesztőbb dolog” az a tudat, hogy bárki elveszítheti a gyerekét öngyilkosság miatt, mert káros online tartalmaknak van kitéve. A sussexi hercegi pár nemrég indította el The Parents Network nevű új projektjét, melynek célja, hogy támogassa az érintett szülőket és gondviselőket.

Harry arról is beszélt, hogy „a régi időkben” a szülők mindig tudták, mit csinálnak éppen a gyerekeik, míg otthon vannak.

Legalább tudtad, hogy biztonságban vanna, nem? Most meg ott vannak akár csak a szomszéd szobában egy telefonnal vagy tablettel, és megjárhatják éppen a legmélyebb bugyrokat. És mielőtt észrevennénk, ez 24 órán belül akár ahhoz is vezethet, hogy önként véget vetnek az életüknek

– fogalmazott a herceg, aki szerint mostanra eljutottunk odáig, hogy minden szülőnek elsősegélyt kell nyújtania a gyerekének.

És még a világ legjobb elsősegélynyújtói sem lennének képesek felismerni az esetleges öngyilkosság jeleit. Ez a félelmetes része ennek a dolognak.

Meghan Markle a mentális egészség fontosságáról is beszélt az interjú során. Azt mondta, mélyen együtt tud érezni azokkal a családokkal, akik elvesztették gyermeküket.

Úgy gondolom, bármilyen szintű fájdalom vagy trauma esetén a gyógyulás részét képezi – nálam legalábbis biztosan –, hogy képesek vagyunk igazán nyíltan beszélni a történtekről. Az igazat megvallva, én még csak a felszínét sem kapargattam meg annak, ami velem történt. Ennek ellenére úgy gondolom, soha senkinek nem kívánnám, hogy ugyanúgy érezzen, mint én. És soha nem szeretném, ha másnak szintén öngyilkossági gondolatai lennének. És soha nem szeretném, ha valakinek nem hinnék el, amit mond. Szóval, ha az, hogy hangot adok annak, amin sikerült felülkerekednem, megment valakit, esetleg bárkit arra bátorít az életében, hogy valóban őszintén figyeljen oda valakire, és ne feltételezze, hogy ha látszatra minden jó, akkor minden rendben van, akkor már megérte ez az egész. Ezért hajlandó vagyok vállalni a pofonokat

– mondta el a hercegné, aki a már említett Oprah-interjúban árulta el, hogy első terhessége idején az öngyilkosság is megfordult a fejében, akkora nyomásnak volt kitéve a királyi udvar és a brit bulvársajtó által.

Meghan Markle az új kezdeményezésükről elmondta, szerinte az a fontos, hogy „elkezdjük valahol”. Arra biztatta az interjú nézőit, hogy úgy tekintsenek az online bántalmazás problémájára, mintha az a saját gyerekükre lenne hatással.

Mi lenne, ha az én lányomról lenne szó? Vagy az én fiamról? A gyerekemről, aki vidáman hazajön, akit szeretek, míg egy nap az egész életünk meg nem változik valami miatt, ami teljesen kívül esik az irányításunkon. Ha szülőként tekintünk a problémára, akkor nem lehet máshogy hozzáállni, mint hogy megpróbálunk megoldást találni rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik