Élő Sport

Vízilabdában presztízsrangadó vár a magyarokra, atlétikában a reményfutamokra figyelhetünk – élő hírfolyam a hétfői napról

Varga Jennifer /24.hu
Varga Zsolt csapatára vérbeli rangadó vár a szerbek ellen
Varga Jennifer /24.hu
Varga Zsolt csapatára vérbeli rangadó vár a szerbek ellen
Az eddigiekhez képest egész visszafogott program vár a magyarokra az olimpia hétfői, 10. versenynapján.

A részletes programot itt nézhetik meg.

  • Férfi vízilabdában a továbbjutás kivívása után presztízscsata vár a magyarokra, 12 órától Szerbia lesz az ellenfél. A győztes harmadikként, a vesztes pedig negyedikként lép tovább a csoportkörből.
  • A vitorlázóknál Érdi Máriának (ILCA6) nincs esélye bejutni a legjobb tíz közé, mert deréksérülés hátráltatja.
  • A férfiaknál az Eb-ezüstérmes Vadnai Jonatán hatodik helyen áll összesítésben (ILCA 7) – nekik a délutáni programban szoríthatunk.
  • Az atlétikában a rúdugró Klekner Hanga nem jutott tovább a selejtezőből, miután 440 centivel zárt. Molnár Attila a 400 méter reményfutamában a saját futamának a harmadik helyen végzett 45.45-tel. Takács Boglárka a 12.58-kor kezdődő női 200 méter reményfutamában áll rajthoz.

Szerbia vezet az első negyedben

Sajnos nem sikerült hozni az első negyedet, mert 2-2 után előbb Mandic, majd Vico is betalált, így 4-2 Szerbia javára.

Magyar-szerb 2-2

Nem sokáig örülhettünk, Milos Cuk 43 másodperc alatt duplázott (1-2), Vámos emberelőnyből egyenlített (2-2).

Vezetünk a szerbek ellen

Sokat kellett várni, de egy megúszás végén Fekete Gergő szerzett vezetést a magyaroknak (1-0).

Klekner kiesett rúdugrásban

Az első két magasságát még átvitte, de 455 centin nem jutott már át Klekner Hanga, aki így saját csoportjában 440 centivel a 13. helyen zárta a selejtezőt és nem jutott be a fináléba.

Molnár Attila futamharmadik lett

A 400 méteres síkfutás reményfutamában Molnár Attila állhatott rajthoz, aki a harmadik futamban a 3-as pályán indulva 45.45-tel a harmadik helyen végzett.

Fölényes kínai siker gyorstüzelésben

A kínai Li Jüe-hung fölényes sikerével ért véget a férfi gyorstüzelő pisztolyosok döntője a párizsi olimpia sportlövő-versenyeinek hétfői zárónapján. A hatfős fináléban nem volt olyan ötös sorozat, amely után ne a világcsúcstartó állt volna az élen legalább holtversenyben, végül 32 ponttal diadalmaskodott, héttel megelőzve a dél-koreai Cso Jongdzsét.

A bronzérmet az ugyancsak kínai Vang Hszin-csie szerezte meg, miután szétlövésben felülmúlta német riválisát.

Sportlövészet, férfi gyorstüzelő pisztoly

1. Li Jüe-hung (Kína) 32 pont
2. Cso Jongdzse (Koreai Köztársaság) 25
3. Vang Hszin-csie (Kína) 23

Útnak indul Párizsba a vesekővel bajlódó csillag

A Corriere dello Sport információja szerint hétfő délután 3 órakor elindul Párizsba Gianmarco Tamberi, az olaszok olimpiai és világ- és Európa-bajnok magasugrója.

A 32 éves sportoló vasárnap utazott volna a francia fővárosba, de szombaton szúró fájdalmat érzett az oldalában, belázasodott, és a sürgősségin azt állapították meg, hogy valószínűleg veseköve van.

A sportoló jelezte, hogy állapotát a szövetség egészségügyi stábja folyamatosan ellenőrzi, ő pedig bármilyen állapotban is legyen, megpróbálja megvédeni a tokiói címét.

A magasugrás selejtezőjét augusztus 7-én, szerdán, a döntőt augusztus 10-én, szombaton rendezik.

taly's athlete Gianmarco Tamberi competes in the men's high jump final during the European Athletics Championships at the Olympic stadium in Rome on June 11, 2024. Anne-Christine POUJOULAT / AFP
Kapcsolódó

Ilyen bravúros ütést is ritkán látni pingpongban

Vasárnap érvényesült a papírforma az olimpia asztalitenisz-tornájának férfi egyesében: a világbajnoki címvédő kínai Fan Csen-tung 4-1-re nyert a svéd Truls Möregardh ellen.

A mérkőzés legszebb pontját mégis a 22 éves svéd ütötte, aki az ötödik szettben úgy adott vissza egy labdát, hogy az egy pattanás után azonnal visszajött a térfelére, így a kínai riválisnak esélye sem volt elérnie.

Ez az első alkalom 2000 óta, hogy Svédország egyéni olimpiai érmet szerzett asztaliteniszben, akkor a legendás Jan-Ove Waldner nyert ezüstérmet. A skandinávok legutóbb ugyancsak Waldner révén nyertek aranyat, még Barcelonában, 1992-ben.

Óriási bukás miatt veszítette el aranyesélyét a francia csapat

Német győzelemmel ért véget a triatlon vegyes váltók délelőtti döntője, Tim Hellwig, Lisa Tertsch, Lasse Lührs és Laura Lindemann négyes meglepetésre szerezte meg az aranyérmet a favorit franciákkal szemben.

A favorit amiatt veszítette el az esélyét, hogy a rajtoló Pierre le Corre a második körben bukott, miután ütközött az új-zélandi Hayden Wilde-dal.

A Német Triatlon Szövetségnek ez csak a harmadik olimpiai érme a nyári játékokon: 2000-ben, Sydneyben Stephan Vuckovic szerzett meglepetésezüstöt, 2008-ban, Pekingben pedig Jan Frodeno lett olimpiai bajnok.

Triatlon, vegyes váltó

1. Németország (Tim Hellwig, Lisa Tertsch, Lasse Lührs, Laura Lindemann) 1:25:39 óra
2. Egyesült Államok (Seth Rider, Taylor Spivey, Morgan Pearson, Taylor Knibb) 1 mp hátrány
3. Nagy-Britannia (Alex Yee, Georgia Taylor-Brown, Samuel Dickinson, Beth Potter) azonos idővel

Rendben elrajtolt a hétfői triatlonverseny

Bár törölték a triatlon vegyes váltók vasárnapi edzését, a hétfői versenyt rendben elkezdték. Erre a számra a magyar csapat nem kvalifikálta magát, míg a belgák vasárnap este jelezték, hogy nem tudnak indulni, mert egyik női versenyzőjük, Claire Michel – aki szerepelt a női viadalon is – megbetegedett.

Olvasói sztorik