Sport

Halász Bence: Kemény magyar legénynek tartom magam

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Gyönyörű születésnapi ajándékkal lepte meg magát Halász Bence: a kalapácsvető ugyanis 79,97 méteres eredménnyel ezüstérmet szerzett a párizsi olimpián.

„Nehéz szavakba önteni, amit érzek. Az életem több mint felét azzal töltöttem, hogy az ilyen pillanatokra készüljek. Éreztem, hogy otthonról és a lelátóról mennyi erőt küldenek nekem. Bár a 80 méter nem lett meg, ha helyezésben ugyanez a vége, előre aláírtam volna.

Izgultam, a három évvel ezelőtti verseny miatt tüske bennem volt, de stabil, felépített versenyzést mutattam be

– értékelt az M4-nek az újdonsült ezüstérmes.

Aki járt már pórul egy verseny utolsó sorozatában, erre reagálva azt mondta: amit az élet elvesz, azt később vissza is adja. A különféle esélylatolgatásokban Halász volt az egyetlen éremesélyesnek tartott magyar atléta, erre a vb-bronz és Eb-ezüstérmes kalapácsvető azt felelte, egy élsportolónak el kell viselnie, ha terhet pakolnak rá.

„Az teszi nehezebbé a dolgot, hogy kevesen atletizálunk Magyarországon, de azt látom, hogy az arány folyamatosan javul évről évre. Kemény magyar legénynek tartom magam, és most is bebizonyítottam, hogy elbírom a terhet.

Jó visszajelzés számomra, hogy 27 évesen hat érmem van világversenyről, csak Pars Krisztiánnak van több a magyarok közül, de nem nyugszom meg itt, szeretnék a legjobb lenni

Kiemelte, ez az ezüst hétfőn már történelem, és kezdődik a felkészülés a jövő évi tokiói világbajnokságra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik