Belföld

Ez a csoda kellett ahhoz, hogy ne történjen tömegkatasztrófa Budapest alatt – videó

Horrorisztikus jelenetek zajlottak le az M0-ás autópályán múlt szombaton. Aznap „reggel az M0-s autóút szigetszentmiklósi mérnökségi szakaszán egy külföldi autószállító tréler a külső sávban haladva durrdefektet kapott. A teherautó azonnal irányíthatatlanná vált és  az elválasztósáv betonelemeibe csapódott. Az ütközés akkora erejű volt, hogy a trélerről egy autó átrepült a szemközti oldal belső sávjába” – írja Facebook-oldalán a Magyar Közút.

Kész csoda, hogy a balesetben senki nem sérült meg és mindenki el tudta kerülni az ütközést, a repülő autóval szemben és a tréler mögött is.

„Adódik a kérdés, hogy fel lehet-e készülni ilyen esetekre? Nagy valószínűséggel nem, rengeteg múlik a szerencsén, de azért az autósok pár aprósággal tudják a baleseti kockázatot csökkenteni: vezetés közben csak és kizárólag a vezetésre koncentrálnak, az utat és a forgalmat figyelik, betartják a sebességhatárokat és alkalmazzák a jobbra tartást. Lehet pont ezen múlik, hogy valaki megmeneküljön egy hasonló helyzetből” – írják a közutasok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik