Élet-Stílus

Ezt a nevet használja Sarolta hercegnő az iskolában, hogy minél inkább olyan iskolás legyen, mint a társai

Oli SCARFF / AFP
Oli SCARFF / AFP
Szüleik normális életet szeretnének a gyerekeiknek.

Bár már Nagy-Britanniában is elkezdődött a nyári szünet, a Mirror most írta meg, hogy Vilmos és Katalin hercegi pár gyermeke, Sarolta milyen nevet használ az iskolában.

Vilkmoséknak három gyermeke van, György, Sarolta és Lajos. Mielőtt Károly király lett, és a család még nem költözött Windsorba, a két idősebbik gyerek a dél-londoni  Thomas’s Battersea nevű iskolába járt, de utána átiratkoztak a berkshire-i Lambrook Schoolba.

A szülők azt szeretnék, hogy a gyerekeiknek minél normálisabb gyerekkoruk legyen, ezért járnak teljesen normális iskolába, ahová több mint 600 iskolás jár – már amennyiben normális iskola az, ami 21 hektáros területen fekszik (érdemes egy pillantást venni az iskola honlapjára). Mindenesetre mihelyt átlépik az iskola kapuját, ugyanúgy kezelik állítólag őket, mint a többieket.

A szülők eltökéltségét erősíti az is, hogy a gyerekeket hogy nevezik az iskolában. Sarolta neve hivatalosan például Sarolta Erzsébet Diána, a hivatalos titulusa pedig Ő királyi fensége Sarolta cambridge-i hercegnő. Ha így nevezné őket a tanító, valószínűleg nem működne annyira a beilleszkedés a többiek közé. Illetve talán feltűnt, egyiknél sincs vezetékneve. A királyi családnak ugyanis nincs szüksége családnévre.

Elvileg, de azért a modern korban már néha szükségük van rá. Így például Vilmos és öccse, Harry esetében, mikor kattonák voltak a Wales vezetéknevet kapták. Apjuk, a jelenlegi III. Károly király volt ugyanis akkor Wales hercege.

Ugyanezt a logikát követve, mivel Sarolta szülei Cambridge hercegei voltak, ezért az iskolában, a naplóban a herceglány nevét a C-nél kell keresni: Charlotte Cambridge néven ismert.

Ugyanígy György, azaz György Sándor Lajos pedig György Cambridge.

Saroltát egyébként apja állítólag úgy szokta hívni, egy virágkiállításon lehetett is tőle hallani, hogy Mignonette, aminek a jelentése (a hagyma, bors és ecetből készült szósz és a kerti rezeda mellett) apró, édes, cuki. Anyja, Katalin pedig Lottinak nevezi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik