Élet-Stílus

Súlyosbodott gerincbetegsége, már járni sem tud Miriam Margolyes, a Harry Potter-filmek színésznője

Isabel Infantes / PA Images via Getty Images
Isabel Infantes / PA Images via Getty Images
Azt mondja, mozgássérültnek nyilvánították.

Miriam Margolyes, aki a Harry Potter-filmsorozatban a gyógynövények mágusát, Bimba professzort alakította, egy friss interjúban hírt adott egészségi állapotáról. A 83 éves színésznő a Closer magazinnak nyilatkozott, és gerincbetegségéről is beszélt. Mint elárulta, nagyon nehezére esik a járás, mivel állapota egyre csak romlik.

Nem igazán tudok járni, és mozgássérültként vagyok bejegyezve. Mindenféle segítséget igénybe veszek. Van két botom és egy járókeretem, amik nagyon unalmasak, de van egy motoros mopedem is, ami viszont nagyon szórakoztató. Olyan, mintha lenne egy új játékom. Nagyon jól lehet hasznosítani bevásárláskor, mert kosár is van rajta. És nagyon élvezem, hogy száguldozhatok vele

idézi Margolyest a People.

A színésznő régóta küzd több egészségügyi problémával gerinccsatorna-szűkülete és csontritkulása miatt. Tavaly szívműtétje is volt, ami során egy tehén aortabillentyűjét ültették be neki.

Miriam Margolyesről legutóbb akkor írtunk, amikor néhány hónapja azt nyilatkozta, szerinte furcsa, ha valaki tizenéves kora után is rajong a Harry Potterért. Akkor hosszabb cikkben is foglalkoztunk a témával:

Kapcsolódó
Tényleg ideje felnőniük a Harry Potter-rajongóknak?
Valóban aggódni kell azokért, akik időről időre Potter-maratont tartanak, és gyakran nyúlnak a polcon J. K. Rowling könyveiért? Káros az, ha felnőtt fejjel is olyan történetekért rajongunk, amiket fiatalon olvastunk? 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik