Belföld

Árpád híd: két hét alatt 408 gyorshajtó

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
A leggyorsabb sofőr 147 km/órás sebességgel közlekedett.

A budapesti rendőrök két hétig folyamatosan ellenőrizték az Árpád hidat. Korábban azt követően hirdettek zéró toleranciát, hogy tavaly nyáron, 2023. július 1-jén éjjel egy spontán kialakult közúti gyorsulási verseny egy vétlen biciklis halálát okozta. Az elmúlt egy évben rendszeres sebességméréseket végeztek az Árpád hídon. Azóta 2538 felvétel készült gyorhajtásról, a rekorder 161 km/órás sebességgel közlekedett, 19 esetben történt csaknem kétszeres sebességtúllépés a megengedetthez (70 km/h) képest.

Felidézték, hogy idén júliusban is történt tragédia, illetve biciklisgázolás, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság elrendelte az Árpád hídon közlekedők fokozott ellenőrzését. Július 15-étől július 28-áig 389 sebességtúllépést rögzítettek az objektív sebességmérők, a leggyorsabb sofőr 147 km/órás sebességgel közlekedett.

Mozgó járműből történő sebességmérés eredményeként további 19 gyorshajtóval szemben intézkedtek, rájuk összesen csaknem 850 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki. Közülük a rekorder 125 km/órás sebességgel autózott, megállítása után 78 ezer forint közigazgatási bírságot kapott. Az akcióban egy olyan sofőrt is kiszúrtak, aki részegen, eltiltás hatálya alatt vezetett; elfogták, és büntetőeljárás indult ellene, valamint az alkoholfogyasztás miatt 39 ezer forint közigazgatási bírság megfizetésére is kötelezték. Azt írták, a Árpád hídon továbbra is folyamatosan lehet számítani fokozott rendőri ellenőrzésekre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik