Sport

„Milák Kristóf nincs abban az állapotban, mint volt Tokióban, ám…”

Farkas Norbert/24.hu
Selmeci Attila, a világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnok Milák Kristóf mestere, Fotó: Farkas Norbert/24.hu
Farkas Norbert/24.hu
Selmeci Attila, a világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnok Milák Kristóf mestere, Fotó: Farkas Norbert/24.hu

Milák Kristóf is bemutatkozik kedden, mégpedig legerősebbnek gondolt számában, a 200 pillangón úszik a délelőtti selejtezők során. A Nemzeti Sport ennek kapcsán megszólaltatta korábbi edzőjét, Selmeczi Attilát, akinek irányítása mellett világcsúcsot úszott és a tokiói olimpián is nyerni tudott.

„A múltban történteken nem mindig tud kiigazodni az ember, és nem is biztos, hogy támpontot adhat. Beszélhetünk arról, hogy Kristóf a világcsúcstartó, hogy mellette még hányszor úszott kimagasló időt kétszáz pillangón, és egy jól felkészült Milák Kristóf esetében könnyű is lenne esélyeket latolgatni a szám rajtja előtt. A korábbi kiváló időeredmények után jött a kihagyás, Kristóf furcsa – nevezzük problémásnak – felkészülése. Az országos bajnokságon és utána a Mare Nostrum-sorozat barcelonai állomásán is 1:54-es időt úszott, utóbbi után két nappal Monacóban viszont 1:53-at. Akkor én is azt mondtam, hogy a júniusi Európa-bajnokságon választ kaphatunk az állapotáról – nem kaptunk, mert ott is 1:54-es időt úszott.

Ha csak az eredményekhez ragaszkodunk, akkor kijelenthetjük, hogy nincs abban az állapotban, mint volt Tokióban és az utána következő egy évben

– fogalmazott Selmeczi, majd hozzátette, ám…

A mesteredző szerint ugyanis Milák esetében

egy biztos: a sikerért képes meghalni. Márpedig ha odakerül a döntőbe, ahol az uszoda nagyobb része a hazai Léon Marchand-nak szurkol, akkor az Kristófot nem összetöri, hanem feldobja, és én abban bízom, hogy mindez elegendő lesz arra, hogy legyőzze a franciát. Remélem, az aranyérmet Kristóf nyakába akasztják, ám kőkemény kétszáz méter vár rá. A másik tippem, verzióm a kétszáz pillangóról, hogy Kristóf varázsolni fog. Kristóf a meglepetések embere, de azért a realitás azt mondatja velem, hogy szoros csatában, vért izzadva nyerhet Párizsban. … 1:52 elejéhez közeli idő kellhet a győzelemhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik