Belföld

Az államfő kinevezett, felmentett, visszavont, grillezett

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Sulyok Tamás Párizsban, határozatai a közlönyben. Visszatekintése a közösségi oldalán.

Az államfő Rigó Csaba Balázsnak, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnökének javaslatára Gál Gábort 2024. október 1-jétől hat évre ismét kinevezte a GVH Versenytanácsának tagjává. Sulyok Tamás döntésére azért volt szükség, mert a korábbi megbízatás előző nap szűnik meg.

A köztársasági elnök különböző hatállyal több bírót is felmentett, illetve kinevezett Senyei György, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének javaslatára. Volt aki lemondott, többeket nyugdíjaznak. Egy katonai bírót az OBH elnök és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter együttes javaslatára szintén – az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltésére tekintettel – mentett fel.

A köztársasági elnök ezúttal tizennégy magyar állampolgárságot vont vissza Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter előterjesztésére. Mindannyian a jogszabályok megszegésével szereztek állampolgárságát.

Sulyok Tamás közösségi oldalán párizsi élményei mellett megosztott egy visszatekintést is júlusról. Azt írta, mozgalmas hónapot tudhat maga mögött, hiszen július 1-jén szentmisén kértek áldást Brüsszelben a soros magyar EU-elnökségre, majd ezt igazi diplomáciai nagyüzem követte. Az államfő elárulta, a hivatali munka mellett

jutott idő egy kis kikapcsolódásra is. A gyönyörű időnek köszönhetően az unokák kedvenc pácolt falatkáit is

meggrillezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik