Tech

Tizenegy éves kislány szívatta meg az amerikai rendőrséget

Daniel Tadevosyan / Getty Images
Daniel Tadevosyan / Getty Images

Vádat emeltek az Egyesült Államokban egy 11 éves lány ellen, miután kiderült, hogy több mint 20 alkalommal küldött vészriasztást a rendfenntartóknak, akik emiatt nagy létszámmal vonultak ki az állam különböző iskoláiba – írja a Gizmodo.

A swatting néven elhíresült „ugratás” lényege, hogy a hatóságot hamis indokkal riasztják egy adott helyre, ahova felfegyverzett rohamrendőrök mennek ki. Ez azonban igen veszélyes, ugyanis nem csak a különleges egységek erőforrásait terhelik le, hanem bizony tragédiát is okozhat, ahogy erre korábban volt is példa.

A gyerek Virginiában él, így egyelőre nem tudni, hogy van-e bármilyen kapcsolata az állammal, és hogy miért éppen Floridát választotta. A hívások május 14-én kezdődtek, amikor a Palm Coastban található Buddy Taylor középiskolával kapcsolatban tett telefonos bejelentést. A következő egy hétben több mint 20 további hívást indított, a célpontjai között pedig általános és középiskolák is szerepeltek.

A fiatal a hívásokban azt mondta a rendőröknek, hogy bomba van az épületben, lövöldözéssel fenyegetőzött, de olyan is volt, hogy azt állította: tanárt vagy diákokat lőttek le az adott intézményben. 

Miután a hatóság kiderítette a hívások forrását, a lány elismerte, hogy ő telefonált. A hvg szerint a lány a kihallgatás során elárulta, hogy az internetről tanulta meg, hogyan rejtse el a személyazonosságát. Azt nem közölték a hatóságok, hogy sikerült mégis a nyomára bukkanni. A kiskorút a telefonhívások mellett a tárgyi bizonyítékok manipulálásával is megvádolták. Az ügyészség jelenleg azon dolgozik, hogy Floridában tárgyalják az ügyét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik