Élet-Stílus

Börtönbe került egy nő Új-Zélandon, amiért halálra etette a kutyáját

Az állatvédők azt mondják, még sosem találkoztak ennyire elhízott kutyával.

Két hónap letöltendő szabadságvesztésre ítéltek, valamint körülbelül 300 ezer forintnyi bírság megfizetésére köteleztek egy új-zélandi nőt állatkínzás miatt – írja az NZ Herald.

Az aucklandi rendőrség házkutatást tartott egy nőnél 2021 októberében, akinél több rossz egészségügyi állapotban lévő kutyát találtak, így az SPCA nevű non-profit állatjóléti szervezet kimenekítette az állatokat, de egyikőjüket, Nuggit már nem tudták megmenteni. A kutya néhány métert sem tudott megtenni anélkül, hogy ne kelljen többször is megállnia levegőhöz jutni, miután egykori gazdája mellett 53,7 kilogrammra hízott. Nehezen mozgott, lélegzett, alig volt képes megbirkózni a melegebb időjárással, és állandóan fáradt volt. Az állat két hónapot töltött az állatvédőknél, mialatt testsúlyának 16 százalékát leadta, de egy belső vérzés következtében meghalt. A boncolás feltárta, hogy további egészségügyi szövődményei voltak, beleértve a májbetegséget és a Cushing-szindrómát.

Az SPCA vezérigazgatója, Todd Westwood elmondta, hogy az alultáplált állatokhoz hozzászoktak, de szerinte Nuggi volt „az egyik legelhízottabb állat, akivel valaha találkoztak”.

Sajnos naponta látunk olyan állatokat, amelyek éheznek vagy alultápláltak, de ugyanilyen szívszaggató látni egy tehetetlen állatot, aki súlyosan túltáplált

– mondja Westwood.

A kutya gazdáját körülbelül 300 ezer forintnyi bírság megfizetése mellett tizenkét hónapra eltiltották az állattartástól, valamint két hónap börtönbüntetésre ítélték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik