Belföld

Tűz Székesfehérváron: egy fiatal lány kiugrott a lakásból, súlyosan megsérült

Hajnalban tűz ütött ki a székesfehérvári Almássy-telep egyik négyemeletes házának tetőtéri lakásában. Az épületből tizenhat lakót menekítettek ki, a tűzoltók jelenleg is a helyszínen vannak, a tűzvizsgálati helyszíni szemle zajlik, írja a feol.hu. A megyei lapnak ott élők elmondták: egy fiatal lány a tűz elől menekülve kiugrott a lakásból, de fára-bokorra esett. Az Országos Mentőszolgálat megerősítette: a helyszínről egy fiatal nőt szállítottak súlyos sérülésekkel kórházba.

Cser-Palkovics András polgármester is azt közölte: súlyos sérültje is van az esetnek, az épület pedig komoly károkat szenvedett.

A lakás teljes terjedelmében égett. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett a székesfehérvári és a pétfürdői hivatásos tűzoltók négy vízsugárral oltották a lángokat.

Tűz ütött ki egy budapesti, XIII. kerületi házban is. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság annyit közölt, hogy egy kétszintes, Béke utcai épület első emeletén egy szoba gyulladt ki. A lángok kicsaptak az ablakon is. A fővárosi hivatásos tűzoltók elfojtották a tüzet. Átszellőztetik a füsttel megtelt épületet és elvégzik az utómunkálatokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik