Sport

Muhari Eszter drámai csatában lett bronzérmes

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Miután az utolsó mérkőzésén 15-14-re nyert az észt Nelli Differt ellen, Muhari Eszter a 3. helyen végzett a női párbajtőrözők egyéni versenyében a párizsi olimpián.

Már három fordulón túljutott, de csak az elődöntőben találkozott első európai ellenfelével Muhari Eszter, a Tatabányai SC 21 éves sportolója a kínai Tang Csün-jao, a dél-koreai Szong Szera és az ugyancsak kínai Jü Sze-han legyőzésével került a legjobb négy közé, ahol a négyszeres Európa-bajnok, 30 éves Auriane Mallo-Bretonnal csapott össze.

Varga Jennifer / 24.hu

Jól kezdett a magyar sportoló, az első három perc után 3-2-re vezetett, de a mérkőzés két harmadánál is 6-6-ra állt. Az utolsó három perc aztán váratlanul simára sikerült: Mallo-Breton szinte tökéletesen vívott, nagyon elhúzott, és végül egy együttes találattal 15-9-re nyert.

Muhari a harmadik helyért az észt Nelli Differttel csapott össze. Érdekesség, hogy az egykori junior világ- és Európa-bajnok sportoló a felnőttek között egy tavalyi Eb-bronzzal büszkélkedhet, és Plovdivban éppen Mallo-Breton volt a másik harmadik helyezett…

Varga Jennifer / 24.hu Csodálatos helyszínt ad a vívásnak a Grand Palais kiállítócsarnok

Jól kezdett Muhari Eszter, aki egy bekapott találat után gyorsan fordított, és kézben tartva az első három percet, 4-3-mal mehetett pihenőre. A következő szakaszt Differt kezdte jobban, meglépett két tussal, de Muhari szépen visszajött, és 8-8-ra egyenlített.

Az utolsó harmadban Differt megint két tussal elhúzott, Muhari ismét egyenlített,

és 14-14-nél a döntő tust a hosszabbításban a magyar sportoló vitte be, megszerezve a küldöttség első (bronz)érmét!

Kapcsolódó
„Nem annyira tudom feldolgozni” – Muhari Eszter az olimpiai bronzérméről
A könnyeivel küzdve nyilatkozott a fiatal párbajtőröző.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik