Kultúra

Videók kerültek elő Francis Ford Coppoláról, ahogyan női statisztákat csókolgatott egy forgatáson

Lionel Hahn/Getty Images
Lionel Hahn/Getty Images
A felvételek a Megalopolis gyártása közben készültek.

A Keresztapa és az Apokalipszis most miatt legendává vált Francis Ford Coppola legutóbbi filmje, a húsz éven át érlelődő, részben a Magyar Rádió egykori stúdióinak egyikében készült Megalopolis forgatásán statisztákat próbált megcsókolni, azért, hogy ezzel egy klubjelenet hangulatát segítsen megteremteni – írtuk meg májusban.

Az akkor rendelkezésre álló források szerint a nyolcvanöt éves filmes

többször az ölébe húzott a női szereplőket, egy éjszakai klubjelenet során pedig a szemtanúk szerint bejött a forgatásra, és megpróbált megcsókolni néhány hiányos öltözetű női statisztát.

A felmerült vádakra tavasszal Darren Demetre, a film executive producere is reagált, szerinte Coppola

körbesétált a forgatáson, hogy megteremtse a jelenet hangulatát azzal, hogy kedvesen megölelte és arcon csókolta a szereplőket és a háttérszereplőket. Így akarta inspirálni a színészeket, és megteremteni a klubhangulatot, ami nagyon fontos volt a film szempontjából.

A botrány most egyre nagyobbra dagad, a Variety ugyanis több rövid videót is megszerzett, amiket egy stábtag készített, a rövid felvételek egyikén pedig egyértelműen látszik, hogy a rendező átsétál egy tömött táncparketten, majd

ölelgeti a táncoló nőket, többüket pedig megöleli, illetve arconcsókolja.

A lap megkereste Coppola sajtósát, aki csak annyit válaszolt:

ezt a hírt már májusban megírták, […] Francis pedig nagyon várja a filmje őszi bemutatóját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik