Élet-Stílus

Búcsúzik a diszkoszvetős Sport szelet

  •  Gundel Takács Gábor, Falusi Mariann és Szujó Zoltán mesélik el személyes történeteiket az 1953-ban debütált, ikonikus Sport szeletről
  •  A rumos-kakaós ízvilág tovább él a Sport széles termékportfóliójában
Búcsúzik a 25 grammos, leginkább „a diszkoszvetősként” ismert Sport szelet. Az utolsó darabok május közepén gördültek le a gyártósorokról és a polcokról való fogyás függvényében várhatóan augusztus közepéig lesznek a boltokban elérhetőek.

A fenntarthatóság miatt fenntarthatatlan

A gyártó és forgalmazó Mondelez Hungária a fenntarthatóság iránti elkötelezettségével indokolja, hogy mára már fenntarthatatlanná vált az eredeti, alumínium fóliás termék további gyártása. A hagyományos, eredeti csomagolás ugyanis ma már se nem modern, se nem környezetbarát.

Egy kis történelem

71 éve, a Népstadion 1953. augusztus 20-ai megnyitóján debütált a Sport és hatalmas siker lett. A klasszikus 25 grammos kiszerelésű, rumos-kakaós ízvilágú szelet csomagolásán Dr. Szécsényi József diszkoszvető alakja jelent meg. Ő volt az első magyar diszkoszvető, aki 60 méter felett dobott.  Szécsényi H. Violetta, a diszkoszvető Egyesült Államokban élő leánya elmondta, sajnálja, hogy végleg búcsúzik az édesapját ábrázoló Sport szelet, de nagyon büszke arra, hogy generációk sokasága ismerte és szerette az eredeti Sportot, amit ő mindig is csak „APA-csokinak” hívott.

„Közös történetünk” – hírességek mesélnek a Sport szeletről

Július 29-től augusztus 14-ig tart a Sport fogyasztói kampánya, melyben Gundel Takács Gábor, Falusi Mariann és Szujó Zoltán osztják meg emlékeiket, történeteiket a Sport szeletről a márka közösségi média felületein. Ők hárman egy-egy diszkoszvetős Sport szeletet dedikálnak is, melyekért a fogyasztók versenybe szállhatnak a Sport facebook oldalán zajló promóció keretében. A Sport szelettel kapcsolatos fogyasztói történetek beküldői közül sorsolják majd ki a szervezők a hírességek által dedikált egyedi Sport szeleteket.

1 tonna Sport a rászorulóknak

A Sport évtizedek óta együttműködik a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel. Segítségükkel a Mondelez Hungária számos alkalommal jutatott több tonnányi Sportot a rászorulóknak, nagycsaládosoknak. Az utolsó diszkoszvetős csokoládés szeletből augusztusban mintegy 1 tonnát, közel 40 ezer darabot juttat el a Mondelez a leginkább rászorulóknak, az Élelmiszerbankon keresztül.

Múzeumba kerül a diszkoszvetős Sport

A Mondelez Hungária megőrzi az utókornak is a legendás, diszkoszvetős Sport szeletet. Pár csokoládés szelet ugyanis a Budapesti Retro Múzeumba kerül, megannyi ikonikus magyar márka és feledhetetlen termék mellé. A Sport rumos-kakaós ízvilága pedig természetesen tovább él a márka széles portfóliójában.

www.sportszelet.hu

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik