Belföld

Tagadja a karateedző, hogy bordán rúgta 6 éves tanítványát

Az RTL Híradójának egy kisgyerek édesanyja azt nyilatkozta, hogy tavaly tavasszal úgy bordán rúgta 6 éves kisfiát a bántalmazással vádolt karateedző, hogy a gyerek edzés közben bepisilt.

Az ATV megkereste a jelenleg külföldön tartózkodó edzőt, A. Tibort, aki levélben válaszolt a kérdésekre. A férfi azt írta, semmi ilyet nem tett, és szerinte ez  beillik abba a média által gerjesztett lejárató hadjáratba, amely napok óta zajlik ellene.

Amennyiben valamely gyermek ilyen tettről számolt be a szüleinek, úgy a problémával miért nem kerestek meg a szülők engem vagy az egyesületet rögtön az állítólagos bántalmazást követően?

– írja a férfi, hozzátéve, hogy az ilyen korú gyermekek a sporttudományos és sportpedagógia elveknek megfelelően általános képességfejlesztés és mozgáskoordinációs képzésben részesülnek. „Küzdő játékaik során nem történhet ilyen, ugyanis a gyermekek nem gyakorolnak kontakt elemeket. Küzdelmeiket szermunkával, boxzsák használatával, képzelt ellenféllel végzik.”

Több évtizedes pályafutásom során még hasonló esemény sem történt. Az edzésről bármikor ki lehet menni a mellékhelyiségbe, amely 1 méterre van a gyermekek termének bejáratától

– zárta válaszát A. Tibor.

A karateedző egy héttel ezelőtt szerepelt először hírekben, amikor kikerült róla egy olyan felvétel, amelyen az látható, hogy a férfi úgy felrúg egy 7 éves kisfiút, hogy a gyerek fejre esik. Szerencsére a fiún volt sisak, mert éppen a szolnoki kalandparkban voltak kiránduláson. Azóta egykori tanítványa nemi erőszakkal is megvádolta a férfit.

A.-t a Magyar Karate Szakszövetség (MKSZ) minden karateoktatási tevékenységtől véglegesen eltiltotta, megfosztották a mester cím használatától és dan fokozataitól megfosztották, valamint edzői engedélyét visszavonták. Az MKSZ jászberényi székhelyű egyesületét, a Yakuzákat is eltiltotta a táborszervezéstől, és kizárta a szövetségből.

A rendőrség garázdaság vétségének gyanújával indított nyomozást, de vizsgálják, hogy a férfi elkövetett-e súlyosabb bűncselekményt is. A férfit még nem tudták kihallgatni, mert külföldön van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik