Belföld

Haladékot kapott a parlagfű

Az árvíz és belvíz miatt károsult gazdálkodóknak nézzék el, ha csúsznak a parlagfűmentesítéssel – rendelkezett a vidékfejlesztési miniszter.

A türelmi idő átmeneti megoldás, és csak a vis maior helyzet által érintett területekre vonatkozik: addig tart, amíg nem rendeződnek a közlekedési viszonyok a földeken –közölte Czerván György agrárgazdasági államtitkár.
A parlagfű első kötelező kaszálásának határideje szerdán járt le, csütörtöktől a földhivatalok és a jegyzők ellenőrizhetik a kül- és a belterületek parlagfűvel való fertőzöttségét. Fazekas Sándor miniszter a türelmi időn kívül elrendelte, hogy a parlagfű-mentesítés ellenőrzésekor a hivatalok elsősorban a műveletlen területekre összpontosítsanak.Az államtitkár kijelentette: átfogó parlagfű-mentesítési koncepcióval szeretnének előállni még az idén, de ez a mostani szezonra már nem kivitelezhető. Hathatós védekezést fog tartalmazni a koncepció, és több forrást fordítanának erre a célra, mert a jelenlegi „csak tűzoltásra elég, végső megoldást nem tud jelenteni”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik