Belföld

Miniszteri biztos a Zrínyi élén

Hende Csaba honvédelmi miniszter július 1-ei hatállyal Deák János nyugállományú vezérezredest, Honvédelmi Minisztérium miniszteri tanácsadó testületének elnökét bízta meg a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem miniszteri biztosi teendőinek ellátásával - közölte a tárca.

A miniszter a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen tartott szerdai állománygyűlésen ismertette a tárca intézkedéseit és terveit az állománnyal. Bejelentette, hogy megszűnt Szabó János rektori megbízása, illetve elfogadta Nagy Kálmán okleveles mérnök ezredes kancellár lemondását.

Az intézmény főtitkári feladataival Lakatos László okleveles mérnök vezérőrnagyot bízta meg a miniszter – áll a közleményben. Az állománygyűlésen elhangzott továbbá, hogy akár már jövőre létrejöhet a nemzetvédelmi egyetemet is magába foglaló egységes közszolgálati egyetem. Ezzel kapcsolatban Hende Csaba azt mondta, hogy a kormány határozott célja egy olyan egységes közszolgálati egyetem létrehozása, ami európai szintű elitegyetemmé fejlődhet.
Egyformán szolgálja ugyanakkor az állami szervek részére egységes követelmények alapján felkészített köztisztviselői és kormánytisztviselői kar oktatását, valamint a honvédtisztek hagyományokon alapuló, de a kornak megfelelő képzését. A honvédelmi vezetés szándéka szerint az új egyetem mindenképpen megőrzi a Zrínyi Miklós nevet – tették hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik