Szórakozás

Hazatért a cunami után három héttel kimentett kutya

Visszakerült gazdájához hétfőn az a kutya, amelyiket egy tengeren sodródó háztetőről mentett ki a japán parti őrség egyik mentőegysége.

A kétéves, Ban névre hallgató kutyát hétfőn vehette át gazdája, egy ötvenes éveiben járó nő Keszennuma város állatmenhelyén – közölte az HK japán közszolgálati televízió. A nő az állat kimentéséről szóló televíziós tudósításban ismerte fel kedvencét, amelynek övén nem volt a gazdájára utaló információ. A névtelenséget kérő nő a japán sajtónak elmondta, hogy soha nem fogják elengedni maguk mellől Bant.

A kutyát a parti őrség holttestek után kutató egyik alakulata vette észre egy mentőhelikopterből, egy tengeren sodródó háztetőn, Keszennuma városától nagyjából 1,8 kilométerre. Először a helikopterről leereszkedve próbálták kimenekíteni az állatot, de a kutya akkor a tengeren úszó törmelékek közé bújt, így nem fértek hozzák. A parti őrség három tagja végül egy mentőcsónakkal közelítette meg a háztetőt, és sikerült kiemelnie az állatot az úszó törmelékekről.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik