Belföld

Pócs János: Elnézést kérek a tegnapi helytelen mondatomért

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

A tegnapi nyilatkozatomban volt egy helytelen mondatom, ezért elnézést kérek. Természetesen soha, senkinek nem lehet olyan gyenge pillanata, amikor egy rábízott gyermeket bánt! Erre nincs mentség!

írta ki vasárnap a Facebook-oldalára Pócs János jászsági fideszes parlamenti képviselő. A bejegyzés egy szombati ATV-riportra utalt, amelyben Pócs is megszólalt Agócs Tibor védelmében, amikor a véleményét kérdezték a karateedzőről, aki a szolnoki kalandparban felrúgott egy hétéves gyermeket.

„Nem véletlen, hogy megyei-, városi-, állami kitüntetéseket kapott, 35 év alatt 500 gyereket nevelt fel, köztük olimpikonokat” – közölte a kormánypárti politikus hozzátéve: az ő ismeretei szerint soha semmilyen probléma nem volt a karateedzővel. Végül így summázta a mondandóját:

Volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek.

Ez utóbbi mondatát már szombaton este megpróbálta megmagyarázni a Facebook-oldalán: az ATV szerkesztőségének címzett bejegyzésben azt írta, hogy az a mondat, miszerint a „volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek” nem azt jelenti, hogy „bármiféle észszerű indok, ok, vagy magyarázat lenne arra a bestiális gonosztettre, amit láttunk! Mert az ilyen gyenge pillanatok, senkit sem hatalmaznak fel ilyen cselekedetre, az ilyen gyenge pillanatok nem szolgálnak okként vagy magyarázatként a gyermekek bántalmazására. A gyermek mindannyiunk közös kincse, így teljesen egyetértek, azokkal a kormányzati törekvésekkel, melyek világossá teszik, hogy a gyermekek ellen elkövetett bűncselekmények nem érdemelnek kíméletet, vagy elnézést. Ebben az esetben pedig a legkevésbé sem!”

Feltehetőleg ezt a magyarázatot Pócs nem érezte elégségesnek – legalábbis erre utal, hogy a mai posztjában elnézést kért a vitatott mondat miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik