Kultúra

Megjósolta az elnök elleni merényletet A fiúk című sorozat, magyarázkodnak a producerek

Amazon Prime
Amazon Prime

Közleményt adtak ki A fiúk (The Boys) producerei, miután a sorozat negyedik évadának záró epizódjában egy, a Donald Trump pennsylvaniai nagygyűlésén történt lövöldözéshez nagyon hasonló merényletkísérletre is sor kerül.

A The Boys évadfináléja fiktív politikai erőszak jeleneteit tartalmazza, amelyeket egyes nézők zavarónak találhatnak, különösen a Trump elleni merénylet során elszenvedett sérülések és tragikus halálesetek fényében. A fiúk egy fiktív sorozat, amelyet 2023-ban forgattak, minden jelenet vagy cselekményszál hasonlósága a valós eseményekkel a véletlen műve

– áll a sorozat, a Sony Pictures Television és a Prime közös közleményében, ami az epizód elején is megjelenik.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

THE BOYS (@theboystv) által megosztott bejegyzés

Az erőszakkal nem finomkodó sorozat egy csapat szuperhős életét mutatja be, akik a mai Amerikában hírességként élnek, és a politikától sem riadnak vissza – a történet gyakran valós történéseket is feldolgoz, többször utaltak már például konkrétan Donald Trumpra is.

Arról írunk, ami éppen felbosszant vagy megrémít minket

– mondta Eric Kripke, a sorozat készítője az Entertainment Weeklynek.

A sorozat producerei azonban siettek tisztázni, hogy a legutóbbi epizódban szereplő merénylet-sztori a furcsa időzítés ellenére nem a Trump pennsylvaniai nagygyűlésén történt erőszakos eseményeken alapult.

A félreértés elkerülése végett az epizód címét megváltoztatták. Az eredeti cím az Assassination Run (Merénylet-verseny) volt, a Prime Video-n jelenleg egy kevésbé fantáziadús cím alatt, Season Four Finale-ként (A negyedik évad fináléja) tekinthető meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik