Belföld

Rétvári a kalandparkban bántalmazott kisfiúról: Elfogadhatatlan, ami történt

Elfogadhatatlan és felháborító az, ami a szolnoki kalandparkban készült videón látható – közölte Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön az MTI-vel.

„A gyerekeket mindenhol védeni kell. A gyermekbántalmazók ellen a legszigorúbban lépünk fel. Nincs kibúvó, nincs kegyelem annak, aki gyermeket bántalmaz” – fogalmazott Rétvári Bence a közleményben.

Kiemelte: a rendőrség a videófelvétel megismerése után azonnal nyomozást indított, és beazonosította, hogy az eset a jászberényi székhelyű Yakuza SE által szervezett tábor keretén belül, a szolnoki kalandparkban történt, ahol 41 gyermek vett részt. A nyomozás során azonosították az elkövető személyét.

„A rendőrség a minél gyorsabb eljárásra törekszik. Ennek érdekében a nyomozati iratok összeállításánál arra törekszik, hogy lehetőség nyíljon a bíróság elé állítás jogintézményének alkalmazására, így az elkövető gyorsabban felelősségre vonható, és rövidebb időn belül ítélet születhet” – hangsúlyozta Rétvári Bence.

Gyors és szigorú büntetésre van szükség ilyen esetekben, mert a gyermekek biztonsága a legfontosabb. A gyermekvédelmi törvény szigorításai révén lehetőség nyílik súlyosabb büntetés kiszabására

fogalmazott az államtitkár.

A múlt héten a szolnoki kalandparkban történt incidensről felvétel készült, melyen jól látszik, hogy egy felnőtt – mint kiderült, a csapat egyik felügyelője – felrúg egy kisgyermeket. A gyerek édesanyja csak a hírekből értesült arról, hogy mi történt, mert a kisfiú szégyellte elmondani:

Kapcsolódó
Videó rögzítette a szolnoki kalandparkban, ahogy egy kísérő kirúgta egy gyerek lábait, aki a fejére esett
A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. feljelentést tett gyermekbántalmazás miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik