Nagyvilág europoli

Kivezették az Európai Parlamentből a bekiabáló szájkosaras román képviselőt

FREDERICK FLORIN / AFP
FREDERICK FLORIN / AFP

Ursula von der Leyen beszéde után a különböző pártcsaládok vezetői reagáltak az elhangzottakra csütörtökön az Európai Parlamentben. Éppen Valerie Hayer, a liberálisok vezetője beszélt, amikor hangos kiabálás állította meg az ülést.

Diana Șoșoacă, az S.O.S. Romania képviselője volt a bekiabáló, akit Roberta Metsola, a parlament elnöke ki is vezettetett a teremszolgákkal, miután nem volt hajlandó abbahagyni a kiabálást.

Șoșoacă a parlament első ülésnapjára román népviseletben érkezett, és arról beszélt, hogy ebben az épületben találkoznak az ördögök, ezért papot hívott a saját irodája megtisztítására. Az első felszólalásában arról elmélkedett, hogy az EU tönkretette Romániát, az utak azért rosszak, mert minden pénzt Ukrajnának kellett adniuk.

A román képviselő kifejezetten szeret szájkosárban tiltakozni, most is ezt tette, miközben a teremszolgák próbálták kivezetni.

Frissítünk!

Eredetileg azt írtuk, hogy az S.O.S. Romania és Diana Șoșoacă ugyanabban a frakcióban ül a parlamentben, amelyben a Mi Hazánk képviselője is. Valójában függetlenek, és pont a Mi Hazánk akadályozta meg a belépésüket.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik