Élet-Stílus

Elárverezik a mennyezetdarabot, amiben annak idején Russell Crowe Oscar-díja ütött lyukat egy étteremben

Jonathan Leibson / Getty Images for AACTA
Jonathan Leibson / Getty Images for AACTA
Miután megsérült, a plafonrészt Russell Crowe és Nicole Kidman is aláírták.

A Daily Mail adta hírül, hogy aukcióra bocsájtják azt a mennyezetdarabot, amiben Russell Crowe Oscar-díja okozott sérülést 2001-ben. Mint írják, a repedezett és kilyukadt plafonrész a Sydney-i Paddingtonból, azon belül is az egykori Darcy’s étteremből származik, ahol Crowe annak idején megünnepelte, hogy Oscar-díjat kapott a Gladiátor című filmben nyújtott alakításáért, mint a legjobb férfi főszereplő.

Az említett ünnepi vacsorán több híresség, köztük Nicole Kidman is részt vett, a lap cikke szerint pedig a sérülés azután keletkezett a mennyezetben, hogy az éljenzések és nevetések közepette egy vendég kezében az Oscar-szoborral felugrott az egyik asztalra, és a feje fölé emelte a díjat.

Ahelyett, hogy a kárt megtérítették volna, egy másik jelenlévő azt javasolta Kidmannek és Crowe-nak, hogy dedikálják a sérült területet, amit meg is tettek. Az étterem akkori tulajdonosa, Attilio Marinangeli azt mondta az AFR-nek, örült, hogy a színészek felmásztak és filctollal szignózták az érintett mennyezetrészt, amit később kivágtak, és bekeretezve az étterem pultja mögé akasztottak – ott volt egészen addig, amíg évekkel később be nem zártak.

A Daily Mail beszámolója szerint

az említett mennyezetdarab előértékesítése 800 és 1500 dollár (azaz 285.422 és 535.260 forint) között jár, és július 20-án kerül majd elárverésre Sydneyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik