Gazdaság

Belvárosi razziát tartott a hétvégén a rendőrség Budapesten

A belvárosi kerületeket ellenőrizték a hétvégén a rendőrök, az akcióban kilenc embert fogtak el és tízet előállítottak, közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn.

Péntek estétől másnap hajnalig csaknem száz rendőr részvételével tartottak komplex bűnügyi-rendészeti akciót a főváros V., VI. és VII. kerületében.

A razzia során 685 embert igazoltattak, az elfogott, illetve előállított 19 ember közül hármat köröztek, kettőt kábítószer birtoklásán értek, egyet engedély nélküli vezetés, szintén egyet ittas vezetés gyanúja miatt állítottak elő. Megtaláltak két, gyermekotthonból szökött fiatalt is.

Az egyenruhások 256 alkoholszondát alkalmaztak, amely egy esetben mutatott pozitív eredményt, a vezetőt mintavételre állították elő – ismertették. Hangsúlyozták: az akció fő célja ezúttal is a bűncselekmények megelőzése, megszakítása, valamint a közlekedőkre veszélyt jelentő járművezetők kiszűrése volt.

Mint írták, az egyenruhások kiemelt figyelmet fordítottak a garázdaságok, a kábítószerekkel és a prostitúcióval összefüggő bűncselekmények visszaszorítására. A rendőrök és a társszervek munkatársai a belváros forgalmas közterületeire és a szórakozóhelyek környékére koncentráltak, de ellenőriztek két belvárosi szórakozóhelyet is.

A rendőrség kitért arra is, hogy a társszervek tevékeny közreműködésével 98 taxi tevékenységét, illetve dokumentumait is megvizsgálták. A BKK taxiellenőrei hét jegyzőkönyvet vettek fel, és két járművet soron kívül műszaki vizsgára rendeltek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság minden hónapban tart nagy létszámú, komplex bűnügyi-rendészeti ellenőrzést a Belváros-Lipótváros, Erzsébetváros és Terézváros biztonságáért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik