Sport

Ha magyar-szlovén kézimeccs, akkor garantált a tömegjelenet

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Az olimpiai kvótás magyar női kézilabda-válogatott 28-27-re legyőzte Szlovéniát a szombaton Győrben rendezett felkészülési mérkőzésen. A férfi csapat szintén Szlovéniával találkozott, és 29-25-re győzött.

A két női válogatott kedden reggel 9 órától Roglán is találkozott egymással, akkor 31-21-es magyar siker született, és a csapat Győrben ott folytatta, ahol Szlovéniában abbahagyta. A remek kezdés (3-0) után még felzárkóztak a vendégek (4-3), utána viszont a jó védekezésére alapozva elhúzott a lerohanásgólokat szerző házigazda (13-4).

Kisvártatva sokasodni kezdtek a hibák támadásban is védekezésben is, ezt kihasználva az ellenfél előbb 17-11-re felzárkózott, majd a második félidőt sorozatban három góllal kezdte, ekkor Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány időt kért.

A magyar válogatott több mint hét és fél perccel a második felvonás kezdete után talált be először.

A hibák száma nem csökkent, nagy volt a kontraszt az első 17 perc és a hátralévő időszak között, ennek ellenére a hazaiaknak sikerült megőrizniük egy gólt az előnyükből.

Böde-Bíró Blanka hét, Szemerey Zsófia öt védéssel zárt, a csapat legeredményesebb játékosa Győri-Lukács Viktória volt 7 góllal. A túloldalon Ana Gros hat góllal, Maja Vojnovic 11 védést mutatott. A vendégek egyszer sem vezettek az egész meccs során.

A két csapat huszadik egymás elleni mérkőzésén három döntetlen és egy szlovén siker mellett a 16. magyar győzelem született.

A magyar női válogatott legközelebb július 19-én lép pályára, amikor a németek vendége lesz Stuttgartban, a párizsi olimpián pedig július 25-én játssza első csoportmeccsét a házigazda és címvédő franciákkal.

eredmény:

Magyarország – Szlovénia 28-27 (17-11)
a magyar gólszerzők: Győri-Lukács 7, Vámos 4, Szöllősi-Schatzl, Kuczora, Márton 3-3, Papp, Albek, Simon 2-2, Debreczeni-Klivinyi, Füzi-Tóvizi 1-1
lövések/gólok: 51/28, illetve 47/27
gólok hétméteresből: 4/2, illetve 6/3
kiállítások: 6, illetve 6 perc

A férfi csapatok meccsén az első félidőben a támadásban elkövetett hibákat védekezésben próbálta ellensúlyozni a magyar együttes, de ez csak a 24. percig sikerült, utána Mikler Roland védései ellenére elléptek a vendégek és a szünetben 14-12-es előnyben voltak.

A csereként beállt Bartucz László is remekelt a kapuban, csapata pedig a 14. percet (6-5) követően a 43. percben vezetett ismét (20-19). A hibák számát elsősorban védekezésben sikerült csökkenteni és mivel tíz perc alatt 7-1-es sorozatot produkáltak, tíz perccel a vége előtt már 24-20-ra vezettek.

Már három és fél perc sem volt hátra, amikor Blaz Janc és Sipos Adrián összekülönbözött egymással a pályán, ebből egy szempillantás alatt tömegjelenet alakult ki az egyik kapu előtt.

Ilyesmi kézilabdameccsen ritkán fordul elő, de a két csapat edzőmérkőzésén már tavaly januárban is megtörtént.

Mikler és Bartucz is kilenc védéssel, Rosta Miklós és Bánhidi Bence öt-öt góllal zárt. A túloldalon Blaz Janc hét gólt lőtt, Klemen Ferlin és Urban Lesjak hat-hat védést jegyzett.

A két csapat 31. alkalommal találkozott egymással, 14 szlovén győzelem és egy döntetlen mellett ez volt a 16. magyar siker.

A magyarok július 19-én Stuttgartban a házigazda németekkel, másnap ugyanott Japánnal játsznak edzőmeccset. A párizsi olimpián először július 27-én Egyiptom ellen lépnek pályára.

eredmény:

Magyarország – Szlovénia 29-25 (12-14)
a magyar gólszerzők: Rosta, Bánhidi 5-5, Imre 4, Ancsin, Fazekas, Bodó 3-3, Lékai, Rodríguez 2-2, Sipos, Szita 1-1
lövések/gólok: 45/29, illetve 43/25
gólok hétméteresből: 3/1, illetve 4/3
kiállítások: 10, illetve 6 perc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik