Tech

Átalakul az Xbox Game Pass, sokan nem fognak örülni

Itt a drágulás és az olcsóbb előfizetéseknél szűkülnek a lehetőségek.

Először a Windows Central szellőztette meg, nem sokkal később pedig a Microsoft hivatalosan is megerősítette, hogy átalakul az Xbox Game Pass szolgáltatás: egyrészt emelkednek a díjak, másrészt mostantól nem minden előfizetéssel lesznek elérhetők az Xbox legnagyobb játékai a megjelenés napjától.

Július 10-től így alakulnak az árak:

  • Xbox Game Pass Ultimate: 4790 Ft helyett 5490 Ft
  • Xbox Games Pass (PC): 3000 Ft helyett 3600 Ft
  • Xbox Game Pass (konzol): megszűnik
  • Xbox Game Pass Standard: 15 dollár (új előfizetés)
  • Xbox Game Pass Core: marad 2500 Ft

A fenti árak az új előfizetőkre vonatkoznak, a már élő előfizetések esetében szeptember 12. után változnak a díjak. Fontos továbbá, hogy a pusztán multiplayer funkciókat biztosító Xbox Game Pass Core havidíja ugyan nem változik, viszont az éves előfizetés 19 850 forintról 24 800 forintra drágul.

A konzolos Xbox Game Pass július 10-től megszűnik, így új előfizetéseket nem lehet indítani, viszont akik már előfizetői ennek a csomagnak, azok továbbra is használni tudják, lemondás esetén pedig új kategóriára kell váltani. Fontos továbbá, hogy ezt az előfizetést szeptember 18-ig maximum 13 hónappal lehet meghosszabbítani, viszont nem számít, korábban hány hónapot halmoztak fel a felhasználók.

Fizess többet, ha a nagy játékokat akarod

A konzolos Xbox Game Pass-t egy új előfizetési konstrukció, az Xbox Game Pass Standard váltja le, amiért havonta 15 dollárt kell majd fizetni. Ez magában foglalja a multiplayer funkciókat biztosító Xbox Games Pass Core csomagot, illetve az Xbox katalógus régebbi játékait (mindössze pár tucat címet), ugyanakkor – és itt jön a nagy változás, ami sokaknak biztos nem fog tetszeni – ezzel a csomaggal a megjelenés napján nem lesznek játszhatók a Microsoft Studios AAA-kategóriás játékai.

Ha tehát valaki szeretne már a megjelenés napján játszani a nagynevű programokkal (pl. Call of Duty: Black Ops 6), annak a drágább Xbox Game Pass Ultimate csomagot kell majd választania.

Fontos kiemelni ugyanakkor, hogy ez nem vonatkozik azokra, akik jelenleg előfizetői a konzolos Xbox Game Pass csomagnak, legalábbis addig, amíg le nem mondják az előfizetésüket. A Microsoft azzal kapcsolatban pedig nem közölt információkat, hogy a július 10-ével megszűnt csomag előfizetői számára meddig biztosítja az automatikus havi megújítás lehetőségét.

Mit kínálnak pontosan az egyes csomagok?

Game Pass Core

Havi előfizetési díj: 2500 Ft
Éves előfizetési díj: 24 800 Ft
Előfizetés tartalma: pár tucat régebbi játék, online multiplayer konzolon, akciók és kedvezmények.

Xbox Game Pass PC

Havi előfizetési díj: 3600 Ft
Előfizetés tartalma: több száz játék, Xbox Studios-játékok elérése a megjelenés napján, EA Play-tagság, akciók és kedvezmények.

Xbox Game Pass Konzol (csak meglévő előfizetőknek)

Havi előfizetési díj: 3190 Ft
Előfizetés tartalma: több száz játék, Xbox Studios-játékok elérése a megjelenés napján, online multiplayer konzolon, akciók és kedvezmények.

Xbox Game Pass Standard (csak új konzolos előfizetőknek)

Havi előfizetési díj: 14,99 USD
Éves előfizetési díj: egyelőre nincs információ
Előfizetés tartalma: több száz játék konzolon, online multiplayer konzolon, akciók és kedvezmények.

Xbox Game Pass Ultimate

Havi előfizetési díj: 5490 Ft
Éves előfizetési díj: 24 800 Ft
Előfizetés tartalma: több száz játék PC-n és konzolon, játékstreamelés lehetősége, Xbox Studios-játékok elérése a megjelenés napján, EA Play-tagság, online multiplayer konzolon, akciók és kedvezmények.

Microsoft

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik