Élet-Stílus

Soma Mamagésa megmutatta, milyen volt 14 évesen: Eszembe jutott, mennyire utáltam magam akkor

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Sokáig nem volt kibékülve a külsejével.

Spitzer Gyöngyi, azaz Soma Mamagésa nemrég az Instagram-oldalán mutatta meg követőinek egy igazolványképét, ami 14 éves korában készült róla. A kép mellett hosszú posztban írt arról, annak idején mennyire nem volt megbékülve a külsejével.

Eszembe jutott, hogy mennyire utáltam magam akkor. Mennyire gyűlöltem a hajamat, amivel azt se tudtam, hogy mit kezdjek. Tizenegy évesen, az első menstruációm után kezdett begöndörödni, és kb. egy év alatt átalakult szőrré. És ehhez jöttek még a pattanások is, amiket gimis koromtól úgy próbáltam »eltakarni«, hogy folyamatosan krémpúdereztem magam, amitől még pattanásosabb lettem.

Az előadóművész posztjában úgy fogalmazott: a húszas évei közepéig állandó maszkot viselt. Utálta magát és volt, hogy „azt érezte, olyan ronda, hogy nem korrekt tőle, hogy kimenjen az utcára, és ezzel a külsővel terrorizálja az embereket”.

Írásában arra is visszaemlékezett, amikor 14 éves korában a tudásának köszönhetően megnyertek egy megyei irodalmi verseny. aminek köszönhetően az osztálytársaival eljutottak Zánkára egy úttörőtáborba, ahol egyik este kitalálta, hogy rendezzenek szépségversenyt.

De ne csak olyan általánosat, hanem külön minden arcrészre, fontosabb testrészre. Kinek van a legszebb szeme, szája, orra, haja, alakja, lába, stb… Tízen voltunk a szobában, én minden kategóriában az utolsó voltam.

Hozzátette: a sors iróniája, hogy élete első női tábora is ugyanezen a helyen volt.

Oda vittem el először a nőtársaimat gyógyulni, ahol először éltem át ilyen direktben, hogy a lányok bántanak. Ha ez nincs, szerintem nem lettem volna a nőtársaim segítője. Ez is kellett hozzá. ( Nyilván nem csak ez.) Ha ez nincs, talán arra sem jövök rá, hogy minden értünk való lehet, ha képesek vagyunk transzformálni. Vagyis minden fájdalom, nehézség, trauma a mi transzformációs tőkénk

– fogalmazott.

Ezt látom bele a függőleges 8-asba – ezért lettem nyolcas mánia Amália. Ez a 808 Nő teremtő ereje rendezvénysorozatomnak is gyökere. Minden nehézség, trauma, fájdalom, ha eljutunk oda, hogy MEGÉRTEM ARRA, HOGY MEGÉRTSEM, HOGY MINDEN ÉRTEM VALÓ VOLT, akkor átalakul erővé, bölcsességgé, átadni való tudássá. A transzformáció lehetőségének a terjesztése életem fő célja és lényege. Szeretem magam.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Spitzer Gyöngyi (@mamagesa) által megosztott bejegyzés

Az előadóművészt egyébként nemrég Magyarország második legszebb középkorú nőjének választották egy online szépségversenyen, amivel kapcsolatban meg is osztotta gondolatait.

Kapcsolódó
Soma Mamagésa: Azt gondolom magamról, hogy én nem szép vagyok, hanem gyönyörű
Azt mondja, 58 évesen tudja magáról, hogy van kisugárzása.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik