Gazdaság

Nagy Márton: azonnali beavatkozás kell a légiközlekedésben

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
A nemzetgazdasági miniszter szerint a légiközlekedés problémáinak felszámolása érdekében azonnali cselekvésre és célzott akciótervre van szükség

A nyári utazási főszezonban a rendszeressé váló késések, járattörlések következtében családok százainak kellett méltatlan helyzetet elszenvedniük a megfelelő tájékoztatás és ellátás hiánya miatt. A tűrhetetlen állapotok felszámolása érdekében a magyar kormány összehangolt és azonnali cselekvést sürget – idézi az MTI a Nemzetgazdasági Minisztérium közelményét.

A tárca közleménye szerint Nagy Márton a helyzet orvoslása érdekében hétfőn hivatalában fogadta Tóth Lászlót, a HungaroControl vezérigazgatóját. A tárcavezető leszögezte, hogy a HungaroControl-nak mindent el kell követnie a zavartalan forgalom biztosítása érdekében.

A nemzetgazdasági miniszter a kialakult anomáliák kezelése és az áldatlan állapotok felszámolása érdekében olyan akcióterv kidolgozását várja el a HungaroControl vezetőjétől, amely rövid és középtávon is megoldást jelentő javaslatokat tartalmaz – írta az NGM.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik