Kultúra

A Nemzeti Galériában és a Szépművészetiben is járt a napokban John Malkovich

Szépművészeti Múzeum / Facebook
Szépművészeti Múzeum / Facebook
Kísérői közt Szentkirályi Alexandra is feltűnt.

A szerencsések néhány napja akár Budapest utcáin is találkozhatnak a két Oscarra jelölt, Emmy-díjas John Malkovichcsal, akiről egyelőre még nem tudni, hogy egy filmforgatás miatt, vagy épp magánúton jár Magyarországon.

Egy dolog azonban biztos: a Szépművészeti Múzeum, illetve a Magyar Nemzeti Galéria Facebook-, illetve Instagram-felületei szerint a hetvenéves színész az elmúlt napokban mindkét intézményt meglátogatta.

Szombaton délben a Szépművészeti számolt be a sétáról, aminek során a közgazdászként indult, az intézményt épp húsz éve irányító Baán Lászlóval nézték meg a gyűjtemény legszebb darabjait:

Néhány órával később aztán a Budavári Palotában működő Nemzeti Galéria is aktivizálta magát, és egy másik napon készült fotót mutatott, amin a színészt az MNG főmuzeológusa, Bellák Gábor művészettörténész kalauzolja körbe a termekben. A poszt szerint Malkovichot Ferenczy Károly, Rippl-Rónai József, Csontváry Kosztka Tivadar és Benczúr Gyula művei ragadták meg, a Vajk megkeresztelése című munkát pedig le is fényképezte.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Nemzeti Galéria (@nemzetigaleria) által megosztott bejegyzés

Vasárnap a Szépművészeti újabb képeket közölt: ezeken Baán mellett Magyarország korábbi kommunikációért felelős kormánybiztosa, a budapesti főpolgármesteri székért folytatott harcból az utolsó előtti pillanatban kiszálló Szentkirályi Alexandra is feltűnik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik