Sport

Mikler Roland csak tartalék lesz az olimpián

Bodnár Boglárka / MTI
Bodnár Boglárka / MTI

A kapus Mikler Roland csak tartalék lesz a magyar férfi kézilabda-válogatottban a párizsi olimpián.

A magyar szövetség közösségi oldalán pénteken megjelent videóban Chema Rodríguez szövetségi kapitány elmondta, hogy a 20 fős keretből a jobbszélső Krakovszki Zsolt, a balszélső Krakovszki Bence és a beálló Szöllősi Szabolcs maradt ki. A kapus Mikler Roland, a jobbszélső Rodríguez Álvarez Pedro és az irányító Hanusz Egon tartalék lesz.

„Nagyon nehéz döntés volt a keretszűkítés, hiszen olyan játékosokról kellett dönteni, akik ott voltak az idei Európa-bajnokságon és az olimpiai selejtezőn, és ahogy mondani szoktuk, egy család vagyunk” – mondta a szövetség oldalának Chema Rodriguez.

Amikor egy kis időre el kell búcsúznod a családod néhány tagjától, az nagyon nehéz pillanat.

Minden játékos rendkívül profi módon készül, nagyon köszönöm a munkát annak a három kerettagnak, aki nem jön velünk az olimpiára. Megértették, elfogadták a döntést, emiatt talán még a szokásosnál is büszkébb vagyok a csapatomra. Meg kellett most jelölnünk 14 játékost és 3 tartalékot is. Jelenleg az a döntés, hogy a 3 tartalék a kapusok közül Mikler Roland, valamint a jobbszélső Pedro Rodriguez és az irányító Hanusz Egon. Ez a jelenlegi döntés, természetesen ez változhat, hiszen van három cserelehetőségünk az olimpián” – mondta a szövetségi kapitány.

A párizsi olimpia kézilabdatornáján a csapatokat 14 játékos és három tartalék alkotja. Előbbiek az olimpiai faluban, utóbbiak azon kívül, szállodában laknak majd.

A magyar férfi válogatott jövő szombaton Győrben a szlovénok, július 19-én Stuttgartban a németek, 20-án szintén Stuttgartban a japánok ellen játszik felkészülési találkozót. Az olimpiai tornát július 27-én kezdi Egyiptom ellen, majd Argentínával, Norvégiával, a világbajnok Dániával és a címvédő, Európa-bajnok és házigazda Franciaországgal mérkőzik.

A magyar keret

kapusok: Bartucz László (Tatabánya), Palasics Kristóf (CB Ciudad de Logrono, spanyol), Mikler Roland (Szeged, tartalék)

jobbszélsők: Imre Bence (THW Kiel, német), Rodriguez Álvarez Pedro (Tatabánya, tartalék)

jobbátlövők: Ancsin Gábor (Ferencváros), Ilic Zoran (HSV Hamburg, német)

irányítók: Lékai Máté (Ferencváros), Fazekas Gergő (Orlen Wisla Plock, lengyel), Hanusz Egon (Benfica, portugál, tartalék)

beállók: Bánhidi Bence (Szeged), Rosta Miklós (Dinamo Bucuresti, román), Sipos Adrián (MT Melsungen, német)

balátlövők: Bodó Richárd (Szeged), Ligetvári Patrik (Veszprém), Szita Zoltán (Orlen Wisla Plock, lengyel)

balszélső: Bóka Bendegúz (Balatonfüred)

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik