Belföld

Életveszélyes sérülésekkel végződött egy gyermekátadás

Két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte jogerősen a Szolnoki Törvényszék azt a 37 éves férfit, aki másfél évvel ezelőtt agyba-főbe verte a válófélben lévő felesége új párját Jászladányban.

Tóvizi Ádám Péter, a bíróság szóvivője a lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondták ki bűnösnek a férfit.

A történteknek az volt az előzménye, hogy az apa nem volt hajlandó átadni válófélben lévő feleségének az aznap nála tartózkodó, mindössze féléves közös kiskorú gyermeküket. Az asszony már délután szerette volna elhozni a kisfiút, de az apa nem adta át, ezért az anya a rendőrség segítségét kérte. A férfi megígérte a rendőrök előtt, hogy este tíz óráig visszaadja a kicsit az anyjának, de nem tartotta a szavát.

Amikor az asszony és új párja a megbeszélt időben a házhoz érkezett, előbb kiabálni kezdett válófélben lévő feleségével, majd ököllel arcon ütötte. Az asszony új párja ezért bocsátkozott verekedésbe a vádlottal, amiért súlyosan megfizetett. Eltört az egyik bordája, tüdőzúzódást szenvedett és légmell alakult ki nála, melyek közvetlen életveszélyes sérülések.

– közölte a szóvivő.

A kiérkező rendőrök mentőt hívtak az összevert férfihez. A bíróság két év szabadságvesztésre ítélte az elkövetőt, de a büntetését négy év próbaidőre felfüggesztette. Az ítéletet mindenki tudomásul vette, így az jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik