Kultúra

A Kolorádó Fesztiválon forgatja legújabb filmjét Fabricius Gábor

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
A fiatalok problémáiról, mindennapjairól, illetve elképzelt jövőképéről szól majd.

Az Eltörölni Frankot rendezője, Fabricius Gábor rövidesen egy dokumentumfilmmel tér vissza, amiben a mindennapi gondokkal küzdő huszonéveseket ülteti a kamera elé, hogy elmondhassák történeteiket, illetve ütköztessék véleményüket és jövőképüket.

A Prófécia címmel készülő filmben a fiatal fiúk és lányok gyerekkoruk szépségeiről, illetve nehézségeiről mesélnek majd, lassan elérve addig a kérdésig, hogy a tapasztalataik alapján milyen jövőt építenek majd – olvasható a készítők sajtóközleményében.

A casting során kiderült, hogy a film végül is az idő furcsa természetéről szól, kinek adunk belőle és kinek nem, hogyan kapcsolódik a múlthoz a jövő

– mondta el a projekt kapcsán a rendező.

A film július 3-tól forog majd az év egyik legizgalmasabb zenei eseményének helyszínén, Nagykovácsiban. A Prófécia szinopszisa szerint

fiatalok gyűlnek össze és raknak tüzet egy erdei tisztáson, a távolban pedig a fesztivál fényei és hangjai kavarognak. A szereplők napkeltéig beszélgetnek a tűz körül, táncoló lángja, mint egy meditatív felület erősíti a képzeletet, a biztonságérzést és az összetartozást.

A közlemény hozzáteszi:

A dokumentumfilm a mindennapjaival küzdő Z generációt faggatja ki, a jelen prófétáit ülteti a tábortűz köré, hogy annak folyton lobogó lángja által átszellemülve elmondhassák történeteiket. Vajon melyikük próféciája fog beteljesedni?

A film várhatóan 2025 tavaszán mutatkozik majd be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik