Belföld

A rendőrség nyomoz, miután a fogorvos a bölcsességfog eltávolítása közben eltörte egy nő állkapcsát

Csóti Rebeka / 24.hu
Csóti Rebeka / 24.hu

Bölcsességfog eltávolítása közben törte el egy nő állkapocscsontját egy fogorvos Pest vármegyében, írja az Index.hu. A lap szerint a nő elkeseredetten fordult hozzájuk, mióta a rutinműtét következményei megkeserítik az életét.

Márciusban távolították el a jobb alsó bölcsességfogát, de szerinte a műtét során eltörték az állkapocscsontját, amiről a műtét végén nem tájékoztatták.

Miután magamhoz tértem az altatásból, kérdeztem a doktornőt, hogy minden rendben volt-e a műtét alatt, mert az ébredezésemkor hallottam, ahogy jelzi az asszisztens a fogorvosnak, hogy nem illeszkedik a fogsorom

– mondta a lapnak Barta Krisztina. Szerinte a műtét után az orvos közölte, hogy nagyon ,,megkínozta” a fogait, de minden rendben.

A műtét után készített egy röntgent is, de ezt nem mutatta meg neki. A nő arról beszélt, hogy a műtét után az orvos vitatkozott az asszisztensekkel. Később őt is felhívta, akkor jelezte neki, hogy erős fájdalma van. Az orvos fájdalomcsillapítót ajánlott, és hogy ne rágjon. A műtétről dokumentumot és számlát sem kapott.

A bölcsességfog-eltávolítást követő éjszakán a nő nagyon rosszul volt, az altatásnál kapott infúzió helyén a véna felpúposodott és többször majdnem elájult. Alig tudott beszélni is. Később visszament az orvoshoz, aki új röntgent csinált, mert az előző szerinte nem sikerült jól. Kérdezte, hogy zsibbad-e a jobb oldala a szájának.

A nő szerint a műtét óta nem érzi a szája, álla és fogai jobb oldalát. Egy hónappa később keresett fel egy klinikát, akik elküldték a Semmelweis Egyetem Arc–Állcsont–Szájsebészeti és Fogászati Klinikájára, ahol röntgenfelvételek után sínnel nyugalomba helyezték a csontvégeket, majd megműtötték.

A bölcsességfog eltávolításakor a fog alatt futó ideget is megsértette az orvos, ezért azóta is zsibbad a szájának a jobb oldala és az álla, valamint nem érzi a nyelve jobb oldalát.

A Pest Vármegyei Rendőr–főkapitányság az Index kérésére azt válaszolta, hogy a Monori Rendőrkapitányságon foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik