Tech

Itt az első reklám, amit mesterséges intelligenciával csináltak

YouTube / Toys R Us
YouTube / Toys R Us

Egyre több helyen tűnnek fel mesterséges intelligencia által készített videók, mióta az OpenAI 2024 elején bemutatta a Sora AI elnevezésű alkalmazását. Bár hivatalosan még meg sem jelent az eszköz, az első videoklip után már reklámfilmet is generáltak ennek segítségével, írja a The Hollywood Reporter.

A csőd után visszatérő Toys ‘R’ Us lett az első márka, amely a Sorával készített hirdetést: a nagyjából egy perces szpotot egy franciaországi konferencián mutatták be.

A videó célja, hogy elmesélje a márka alapítója, Charles Lazarus történetét, hogyan álmodta meg a vállalkozását, és annak kabaláját, Geoffrey-t, a zsiráfot.

A Toys ‘R’ Us játékbolt-márka 2017-ben ment csődbe, majd 2022-ben újra feltűnt az amerikai a Macy’s üzleteiben. A reklám mögött álló kreatívok elmondták, hogy minden, amit a közönség lát, egyszerű szöveg alapján készült, ugyanakkor jelezték, hogy egyes felvételekkel többet kellett bíbelődni, mint másokkal.

A Sora limitje hivatalosan egy perc, a kész anyag mégis 66 másodperces lett. Az OpenAI még nem közölt hivatalos megjelenési dátumot a Sora AI videdógenerátor kapcsán, de egyes pletykák szerint nyár végére a nyilvánosság számára is elérhető lehet a fejlesztés.

Kapcsolódó
Döbbenetes és ijesztő az OpenAI új fejlesztése
Az OpenAI legújabb, Sora nevű modellje pár szó alapján képes generálni egy fotorealisztikus, vagy épp animált kisfilmet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik