Belföld

„Kötekedett, ezért védekezésképp rásóztam párat a fakaróval” – állítja a vadidegent ok nélkül agyonverő lomizó

ugyesseg.hu
ugyesseg.hu

Minősített emberölés és más bűncselekmények miatt állítja bíróság elé a Fővárosi Főügyészség azt a 23 éves férfit, aki minden ok nélkül agyonvert fakaróval egy számára ismeretlen személyt Budafokon. M. Mátyás akár életfogytiglant is kaphat.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a vidéken élő férfi 2022 áprilisában azért utazott Budapestre az ismerőseivel, hogy begyűjtsön néhány tárgyat a lomtalanítás során kitett holmik közül. A férfi és társai Budafokon, egy füves-fás területen töltötték az éjszakát, majd másnap is ezen a környéken tartózkodtak és ott a lomtalanításra kikészített tárgyakat válogatták maguknak.

M. Mátyás délután összeszólalkozott egy másik lomizóval. A nap végén a férfi alkoholt fogyasztott, majd miután ismerősei éjfél körül lefeküdtek aludni, úgy gondolta, hogy bosszút áll a korábbi sérelmei miatt.

ugyeszseg.hu

Egy facsemete mellől magához vett egy jókora, egy méternél is hosszabb fakarót. Ezt követően a Bartók Béla úton összetalálkozott egy számára ismeretlen, szintén ittas állapotban lévő hajléktalan férfival, akire rátámadt és olyan súlyosan bántalmazta a fakaróval, hogy a megtámadott a helyszínen életét vesztette. Az elkövető elvette az áldozata mobiltelefonját, majd visszament a táborhelyére, ahol végül elaludt.

– közölte az ügyészség.

A budafoki rendőrök még aznap elfogták a támadót, aki előbb letartóztatásba, majd egy évvel később bűnügyi felügyeletbe került.

Értesüléseink szerint M. Mátyás azt állította, hogy a másik férfi kötött belé, ő pedig csak védekezésképp ütött rásózott párat a fakaróval. M. Mátyás később megszökött a bűnügyi felügyeletből, és felszállt egy Szolnokra tartó buszra, amelyet azonban a rendőrség megállított és az elkövetőt elfogta. A főügyészség fegyházbüntetést kért a férfire előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette, kifosztás bűntette, valamint fogolyszökés vétsége miatt azzal, hogy a korábbi öt hónapos fogházbüntetését is rendeljék el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik