Forma-1

Norris: Ha Verstappen azt mondja, nem hibázott, akkor onnantól nehéz lesz tisztelnem őt

MAX SLOVENCIK / APA / AFP
MAX SLOVENCIK / APA / AFP

George Russell nyerte a Forma-1-es Osztrák Nagydíjat, miután a 64. körben összeütközött egymással az első helyért harcoló Max Verstappen és Lando Norris.

Az ütközés után mindkét autó megsérült, de amíg Verstappen egy kerékcsere után folytatni tudta a versenyt, addig Norris McLarenjét már nem kezdték el összerakni, így számára befejeződött a futam. A versenybírók Verstappent hozták ki hibásnak az ütközés miatt, amiért tíz másodperces büntetést kapott, de így is ötödik lett, vagyis kasszírozott tíz pontot, és ezzel összetettben nyolcvanegy ponttal vezet Norris előtt.

„Egyszerűen csak csalódott vagyok, ennyi az egész. Jó futam volt. Vártam, hogy fair csatát vívjunk egymással, de nem mondanám, hogy az is lett belőle a végén.  Nehéz ezt megemészteni. Nem hibáztam a futam során, úgy érzem, jó munkát végeztem, mégis az lett a vége, hogy kilöktek a versenyből”.

Amikor Norrist arról kérdezték, az esetnek lesz-e hatása a barátságukra Verstappennel, a brit pilóta azt felelte:

Nem tudom, attól függ, mit mond majd. Ha azt mondja, nem hibázott, akkor onnantól nehéz lesz tisztelnem őt. Ha elismeri, hogy kicsit hülye és óvatlan volt, és miatta ütköztünk össze, akkor marad még a tiszteletből valamennyi.

A McLaren pilótája úgy véli, Verstappen az ütközés előtt lassabb volt nála, és a versenybíróknak közbe kellett volna lépniük, mert Verstappen a karambol előtt már kétszer is úgy reagált Norris támadására, hogy majdnem összeértek az autók.

A háromszoros világbajnok holland persze másképp vélekedett a történtekről. „Kívülről természetesen nehéz látni, mikor fékezek. Persze tudom, hogy a múltban mindig voltak panaszok, de én mindig a fékezés előtt mozdítottam a kormányt, és utána természetesen egyenes vonalban fékeztem.

Kívülről nézve mindig könnyű azt mondani, hogy fékezés közben mozdultam be, de én ülök az autóban, én tudom a legjobban, mit teszek. Mindenkinek meglehet a maga véleménye, de én vagyok az, aki vezet

– idézte a Boxutca Verstappen Sky Sportsnak adott nyilatkozatát.

Ezek után kíváncsian várjuk, a következő hétvégén, a Brit Nagydíjon milyen lesz a hangulat a felek között.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik