Élet-Stílus

Farkasházy Tivadar az Eb-ről: Svájc kilenc első- és másodgenerációs betelepülttel állt fel ellenünk, nálunk egy se volt. Lehet migránsozni, de ez az egyik ára

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu
Kielemezte a magyar csapat három meccsét, no meg azt is, miért nem elég csak szép pályákat fölhúzni az országban.

Farkasházy Tivadarral készített interjút az rtl.hu, melyben nagyobb részt a futballról, azon belül is a magyar válogatott Eb-szerepléséről beszélgettek a humorista-újságíróval. Farkasházy szerint csalódásnak nem nevezhető a válogatott szereplése:

„Persze diadalnak se. De annyi jó volt benne, hogy már harmadszor voltunk zsinórban ott. Nem az történt, hogy turistaként befizetünk egy utat, és elmegyünk megnézni két külföldi nagycsapatot – hanem ott vagyunk! 1986-tól 2016-ig csak az atlantai olimpiára jutottunk ki. Mindenki erre gondoljon, aki most nagyon szomorú! A svájci csapatban tizenöt topligás játékos volt, idehaza mégis sokan azt gondolták: hát mi az, hogy nem tudjuk őket legyőzni? A volt gyarmatokról árad az utánpótlás az angolokhoz, a franciákhoz, a belgákhoz, a hollandokhoz, a spanyolokhoz, a portugálokhoz, de Svájc is kilenc első- és másodgenerációs betelepülttel állt fel ellenünk, a németek hattal. Vajon mire mentek volna Musiala, Gündogan, Sané, Rüdiger nélkül? Nálunk egy se volt. Lehet folyton migránsozni, de ez az egyik ára.”

Farkasházy kitért a lap által idézett Marco Rossi-nyilatkozatra is, miszerint „mindenki abból készít bort, amilyen szőlője van” – utalt a szövetségi kapitány a keret összetételére.

A humorista-újságíró úgy látja, szép pályákat építettek Magyarországon, „de a színházi élet sem attól fog fellendülni, hogy nagyon szépek a színházak, nem árt hozzá a színészképzés”.

Dárdai Pali, mint a Polgár lányok papája, mindhárom gyerekéből élvonalbeli futballistát csinált, mint belőle az apja. Az egyik remek balhátvéd a mostani válogatottból. Szoboszlai papája néhány más szülővel megalapította Fehérváron a Főnix Gold egyesületet. Többször voltam a pályájukon, mert az unokám most már U16-os futballista. Láttam, hogy rendkívül szerény körülmények között edzenek ott. Mondtam az imént hat nevet. Abból három ebben a kis családi csapatban vált ilyen acélos játékossá. És hozzátehetjük a Szalai papát, aki még időben kimentette a gyerekét az országból. Magyarán e három, négy, öt szülő többet tett a mai magyar válogatottért, mint a tíz milliárdos akadémia.

Farkasházy szerint változtatni kellene az akadémiai képzésen is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik