Szórakozás

Eltemették Doktor House-t

A nyolc éve futó sorozat befejező epizódja a Mindenki meghal címet kapta.

A világ legnépszerűbb tévésorozatának Amerikában hétfőn sugárzott utolsó részében a mizantróp orvos egy lángoló ház foglya. Az epizódban számos korábbi szereplő, így Lawrence Kutner, Amber Volakis, Stacy Warner és Allison Cameron is felbukkan – de csak a csapdába esett House emlékképeiben.

Az orvossorozat utolsó heteiben egyre jobban furdalta a nézők oldalát a kíváncsiság, hogy vajon hogy ér véget a történet: meghal-e House barátja, az onkológus James Wilson, és mi történik a brilliáns tehetségű doktorral? Shore még egyszer, utoljára megcsavarták a sztorit: House-t eltemetik ugyan, de csak mert megrendezte tűzhalálát. Az orvoslással végzett, nem praktizál többé, inkább haldokló barátjával tölti annak utolsó hónapjait. A két férfi motorra száll és belehajt a naplementébe.

House és Wilson alakját Sherlock Holmes és segítőtársa, John Watson ihlette – mondta el a sorozat forgatókönyvét író David Shore a befejező epizód előtt vetített visszaemlékező műsorban. A House-t alakító Hugh Laurie, aki két Golden Globe-díjat is kapott játékáért, arról beszélt, hogy a sorozat “élete feledhetetlen része volt.”

A Doktor House 2004-ben került először a tévé képernyőjére. Három évvel később még 19 millióan nézték Észak-Amerikában, de az utolsó évadnak már csak 8,5 milliós közönsége maradt. A Fox televízió februárban jelentette be, hogy a műsor májusban ér véget.

A rajongóknak azonban semmi okuk az elkeseredésre. A mizantróp doktor ugyanis a Facebookon tovább rendel. A részletekért kattintson ide!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik