„Az ember gyakran stresszoldóként eszik, az Olimpia izgalmában is ezért fogyaszt előszeretettel nassolnivalókat. Azonban ha már rágcsálunk, akkor együnk olyat, amely jótékony hatással bír, illetve olyan tápanyagokat tartalmaz, amiből általában hiány van a szervezetünkben.
A spanyol olivabogyó éppen az a nassolnivaló, amelyet bűntudat nélkül fogyaszthatunk. Egy ember napi bevitt táplálékának zsírtartalma általában jóval az ideális 30% fölött van, ráadásul a telített és telítetlen zsírsavak arányának eloszlása is helytelen. Az olivabogyó telítetlen zsírsavainak köszönhetően ezeket a rossz arányokat helyreállítja, emellett elősegíti a fogyást, és javítja a vérkeringést” – mondta el az életmód tanácsadó.
„Az olivabogyó rengeteg formában kapható, ráadásul remek, egyszerű fogásokat is készíthetünk belőle, az Olimpia ideje alatt biztosan én is kipróbálok egy-két új receptet. Érdemes a gyerekeket is ehhez szoktatni már kiskorban is, hiszen ezek a minták könnyen rögzülnek a későbbiekben” – vélekedik Katus Attila.
„Egyszerűen imádom a nassolnivalókat, de sajnos a laktóz érzékenységem miatt számomra ezek nagy része nem megengedett. Jó pár éve a spanyol olivabogyó vált számomra a legideálisabb rágcsálnivalóvá, hiszen ugyanazt az élményt nyújtja, mégis sokkal egészségesebb, nagyon finom és a betegségem ellenére is bátran fogyaszthatom. Az Olimpia alatt is betárazok majd jónéhány üvegcsével, hogy a nagy hajrában legyen mit csipegetni. Különös kedvenceim a töltött bogyók, amik mindig változatossá teszik a nassolást” – magyarázta a csinos modell.