Sport

Az olimpia után lezárja válogatott karrierjét az egyik legjobb kézilabdázó

Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / AFP
Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / AFP

A párizsi olimpia lesz az utolsó alkalom, amikor Niklas Landin pályára lép a dán kézilabda-válogatottban. A világklasszis kapus erről a dán TV2-nek adott interjújában beszélt, és azt mondta, már régóta érett benne ez a gondolat.

Úgy érzem, hogy ez a megfelelő pillanat, az olimpia Párizsban a megfelelő lezárás lehet. Semmit nem akarok jobban, minthogy egy olimpiai aranyéremmel búcsúzzam

– mondta a 35 éves Landin.

A szövetségi kapitány, Nikolaj Jacobsen úgy nyilatkozott, fejben már tudta, hogy egy napon eljön ez a pillanat, készült is rá, de számára ez akkor is egy szomorú nap, hogy hivatalossá vált. Amióta ugyanis ő a szövetségi kapitány, Landin mindig ott volt neki a válogatott vezéreként és segítette a munkáját.

Maximálisan elfogadom a döntését. Elég menő a csúcson abbahagyni, egy olimpián úgy, hogy a neved még mindig ott van a ki a világ legjobb kapusa vitákban. Ugyanakkor, ha valaki annyira tehetséges, mint Niklas, aki még mindig a különbséget tudja jelenteni a mérkőzéseken, akkor azt hiszem, kissé korai ez a döntés

vélekedett Jacobsen, aki számos beszélgetést folytatott a játékossal. A kapitánynak egyébként nemcsak Landin, hanem a visszavonuló Mikkel Hansen pótlását is meg kell majd oldania, mint mondta, nehéz feladat lesz.

A klubszinten az Aalborgot erősítő Landin a dán válogatottban 2008 óta szerepel, nyert olimpiát, világbajnokságot (háromszor), Európa-bajnokságot. A nemzetközi szövetségnél kétszer is az év férfijátékosának választották.

Kapcsolódó
„Inkább egy kicsit korán fejezzem be, semmint túl későn” – 45 éves koráig is játszhatna, mégis visszavonul a kézilabda állócsillaga
Biztosan akadt olyan kézirajongó, akit meglepett Mikkel Hansen: az olimpiai, háromszoros világ- és egyszeres Európa-bajnok klasszis ugyanis közölte, a nyáron befejezi aktív pályafutását. Az elmúlt 15 év megkerülhetetlen zsenije az elmúlt két évben többször is jelét adta, hogy a végéhez közeledik a nagy kaland.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik