Sport

Börtönbe került a világranglistát vezető golfozó

Patrick Smith / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Patrick Smith / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Hatóság elleni erőszak miatt letartóztatták a golfozók PGA világranglistáját vezető Scottie Schefflert.

A PGA Championships forduló pénteki, második versenynapjának helyszínére tartó amerikai sportolót megállították a rendőrök egy halálos közlekedési baleset miatt. A rendőrség közleménye szerint Scheffler figyelmen kívül hagyta a hatósági utasítást, és erőszakosan viselkedett az egyenruhásokkal szemben, míg a golfozó azt állítja, a tragikus baleset miatti káoszban félreértette a rendőrök utasításait.

Scottie Schefflert a rendőrségi irat szerint a golfautójával elsodorta az egyik intézkedő rendőrt, végül pedig bilincsben vitték Louisville város börtönébe, ahol nyilvántartásba vették, és négy rendbeli bűncselekménnyel vádolták meg.

Az esetről később Andy Beshear, Kinetucky állam kormányzója is közelményt adott ki, aki hangsúlyozta, hogy a golfozóval történt sajnálatos eset egy tragikus baleset következménye volt. Scottie Scheffler néhány órás fogvatartás, a hivatalos eljárás lefolytatása és azonosítása után szabad lábon távozhatott, és odaért a PGA Tour kezdetére, ahol néhány rajongó már “Free Scottie” pólóban jelent meg, utalva a sportoló kiszabadulására.

David Cannon Collection / Getty Images via AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik