Szórakozás

Más sofőröktől kapott benzint Jákob Zoltán, miután egy emelkedőn lefulladt a Ferrarija, mert kifogyott belőle az üzemanyag

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu
Épp benzinkutat keresett, amikor az incidens történt.

A Bors számolt be arról, hogy kedd délután egy Ferrari akadályozta a forgalmat a budapesti Balatoni úton: mint kiderült, Jákob Zoltán autójával akadt probléma, ami az útra félig kilógva állt, kifogyott ugyanis belőle az üzemanyag.

Amikor elindultam otthonról, hatvan kilométernyi üzemagyagot jelzett az autó. A Ferrariról tudni kell, hogy az üzemanyag fogyasztás sok mindentől függ, például a beállításoktól, városban megyek vagy autópályán…

mondta a lapnak a milliárdos, aki saját bevallása szerint 10 percet autózott benzinkutat keresve, ám amikor egy emelkedőhöz ért, a dőlésszög miatt nem jutott elég üzemanyag a rendszerbe, így 800 méterre a legközelebbi benzinkúttól lefulladt a járgány.

Alig tudtam félre állni. Szerencsére a mögöttem érkezők közül többen is felajánlották a segítséget, többek között egy teherautós, aki el is indult üzemanyagért. Aztán a következőnél kanna is volt, és benzin is, végül úgy alakult, hogy többektől is kaptam benzint. Arra gondoltam, hogy ha ott maradok még egy órácskát, akkor tele is lesz a tankom, benzinkút sem kell.

Az üzletember hozzátette, szerette volna meghálálni a segítséget legalább annyival, hogy kifizeti a kapott üzemanyagot, jótevői viszont ezt nem fogadták el.

Azt válaszolták, hogy én már annyi embernek segítettem, hogy ennyit megérdemlek. Megmondom őszintén, hogy ez nagyon jól esett. Egyébként levontam a tanulásgot, amit mindenkinek javaslok: soha ne indulj el majdnem üres tankkal, olyan autóval, amelyiknek az orrában van a motor és hátul a tank.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik