Élet-Stílus koronavírus

Átaludta az ügyvéd védence vallomását a meghallgatáson

Ramya Nagesh nagyjából 2 órát szunyókált, de a bíróság végül felmentette.

Kötelezettségszegéssel vádoltak meg egy ügyvédnőt, miután „elszundikált” egy virtuális meghallgatáson – írja a Telegraph.

A tárgyalást online tartották meg a koronavírus-járvány alatt, Ramya Nagesh akkor éppen a stockporti Holiday Inn Express szállodában tartózkodott, és onnan kapcsolódott volna be a halottkémi vizsgálatba.

A meghallgatáson ügyfele tanúvallomása következett volna, az ügyvéd azonban lemaradt róla, 15 perces késéssel kapcsolódott be a tárgyalásba, ugyanis elaludt.

Nagesh később azt mondta, hogy azután szundított el, hogy sült burgonyát evett a vizsgálat 45 perces szünetében, amikor felébredt, már negyedórás késésben volt. Azért „csak” 15 percet késett, mert a halottkém többször is eltolta a kezdési időpontot, de ez sem volt elég.

A törvényszéken azt közölték, hogy Nagesh kamerája ki volt kapcsolva, és nagyjából 2 órát aludhatott. Ezidő alatt elérhetetlenné vált telefonon, SMS-ben és e-mailben is.

A nő először azzal a védekezett, hogy „internetes hiba” miatt nem tudott becsatlakozni, később azonban bevallotta, hogy elvesztette az időérzékét, azt hitte, csak 10 percig aludt. Később azt mondta, hogy „túlzott álmosságban” szenvedett, amelyet a hosszan tartó koronavírus-fertőzés, a D-vitamin-hiány és a rossz álmokkal járó alvászavar okozott.

A fegyelmi bíróság elfogadta az érvelését, így végül a nőt felmentették a szakmai kötelességszegés vádja alól.

A törvényszék indoklása Nagesh egészségügyi állapota indokolta, hog nem tudott teljes mértékben részt venni a vizsgálatban. A fegyelmi bíróság „teljesen megbízható, őszinte és hiteles tanúnak” minősítette a nőt, aki bocsánatot kért, és vállalta a felelősséget magatartásáért.

A történetnek különös színt ad, hogy Nagesh korábban írt egy könyvet az alvajárásról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik