Belföld

Ma döntenek a kiskunlacházi gyermekgyilkosság ügyében

Ítéletet hirdet ma a kiskunlacházi gyermekgyilkosság ügyében a Pest Megyei Bíróság.

A két évvel ezelőtti gyilkosság elkövetésével vádolt P. Józsefre életfogytiglani fegyházbüntetés kiszabását kérte a vád képviselője a november 18-i tárgyaláson.

H. Nóra lemeztelenített holttestére 2008. november 23-án a helyi kiserdőben talált rá édesapja, miután hiába várták haza az előző este a művelődési házban szórakozó lányt. A rendőrség nyomozásának eredményeként került képbe a holttest megtalálási helyéhez közel lakó P. József, aki ugyanazon az éjszakán egy másik településen szórakozott barátaival, majd kocsijukból kiszállva gyalog indult haza, elhaladva a kiserdő mellett.

A vádirat szerint a férfi megerőszakolta, majd megölte a koránál fejlettebb, feltűnően csinos, 14 éves kiskunlacházi lányt, aki állítólag nagyon hasonlított korábbi barátnőjére. Az áldozat mobiltelefonját és egyéb értékeit a nyomozók P. József lakásán, egy porszívó porzsákjában találták meg.

P. József kirendelt ügyvédje az emberölés alapesetének megállapítását, valamint védencének az erőszakos közösülés és a kifosztás vádak alóli felmentését kérte november 18-i perbeszédében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik